Forum dyskusyjne
SUMATRA PLAN PODROZY
kategoria podróże po świecie
kraj Indonezja
gruby249 20:51 | 01.09.2014
PLANUJE PODROZ NA SUMATRE GRUDZIEN STYCZEN CO CIEKAWEGO ZWIEDZIC GDZIE SIE ZACZYMACPROSZE O WSZYSTKIE CENNE WSKAZOWKI
darcia 00:36 | 29.09.2014
Obowiazkowo wulkan Kerincia poza tym na Sumatrze oprocz bandy indonezyjskich idiotow nic wiecej nie ma.... przykro tak pisac, ale z takim chamstwem jak na tej wyspie nie spotkalam sie jeszcze.
Na naszym blogu poczytasz troche praktycznych inf na temat Sumatry i innych krajow Azji
sumatran trails 10:58 | 29.09.2014
przykro czytać co piszesz. Zupełnie się nie zgadzam i jesteś jedyną osobą która tak krytycznie wypowiedziała się na temat mieszkańców. Większość ludzi chwali najbardziej właśnie otwartość i gościnność,zwłaszcza na Sumatrze Zachodniej. Czy "wasz blog" jest tajny?nie podałaś linka. Chętnie dowiem się czym Indonezyjczycy zasłużyli sobie na tak mocne słowa.
strogg 11:42 | 29.09.2014
Nie wiem czemu ale jakoś nie chce się zaglądać na bloga kogoś, kto pisze "na Sumatrze oprocz bandy indonezyjskich idiotow nic wiecej nie ma” :)Niestety bardziej to świadczy o autorze i jego podejściu do podróżowania niż samej, skądinąd ciekawej wyspie...
miejska 18:41 | 29.09.2014
Nie mogę obojętnie przejść obok tak drastycznie brzmiącego tekstu.Nawet nie interesuje mnie co spowodowało taki krytycyzm, ale jedno wiem na pewno: każda akcja rodzi reakcję, zły start, to i na mecie rekordów się nie osiąga.
A na Sumatrze pewnie jest proporcjonalna ilość idiotów w stosunku do nie
idiotów. Jak w każdym innym kraju i pośród innych nacji.
W naszym kraju też!
mario-mil 20:18 | 29.09.2014
Właśnie wróciłem z Sumatry i jakoś żadnej bandy indonezyjskich idiotów nie spotkałem-normalni i mili ludzie.
gruby249 09:49 | 01.10.2014
jak wrociles z sumatry to podpowiedz co zwiedzić wszelkie wskazówki gdyż dopiero zaczynam podrozowac na wlasna reke pozdrawiam
mario-mil 13:41 | 01.10.2014
Razem z kolegami byliśmy na wyspie Siberut,trekking do ludu Mentawai'ów.Treking zorganizowało biuro Rony's travel w Bukkitinggi z siedzibą w hotelu Orchid.Koniecznie jako przewodnika trzeba prosić o Mr. Moli-Teacher.
Na Siberut płyneliśmy nocnym promem (slow ferry) ale chyba lepiej jest płynąć szybką łodzią jest drożej ale znacznie szybciej i komfortowo.
Następnie odpoczywaliśmy nad jeziorem Toba Lake a konkretnie na wyspie Samosir.
W razie pytań pisz na priva a najlepiej napisz do kolegi który to wszystko organizował--Bynio
http://www.globtroter.pl/konto/user.phtml?user_id=15859
darcia 15:13 | 06.01.2017
na Sumatrze spędziliśmy ponad miesiąc przejeżdżając ją rowerami z północy na południe. tak jak napisałam, nie wspominamy tej wyspy najlepiej. Jesteśmy w podróży rowerowej od 4 lat i tamto miejsce odbieramy bardzo negatywnie. Ludzie bardzo negatywnie nastawieni ( pomijając miejsca turystyczne, gdzie klient nasz pan!) , wulgarni, mężczyźni bardzo natarczywi i bezczelni, w większości sytuacji mieszkańcy chcieli nas oszukać podnosząc ceny kilkukrotnie w górę itp. Najgorzej było na wioskach i w mniejszych miejscowościach , gdzie wielokrotnie poleciały za nami kamienie, petardy, wulgaryzmy i ruchy imitujące stosunek seksualny. Nie wrzucam oczywiście wszystkich do jednego wora, bo spotkaliśmy na Sumatrze oczywiście także wspaniałych i pomocnych ludzi. Na południu Sumatry sytuacja nieco się ustabilizowała i znormalniała, a w momencie przypłynięcia na Jawę poczuliśmy ulgę...
alek--- 00:37 | 07.01.2017
Ja proponuję treking po dżungli w okolicach Bukit Lawang. Świetna przygoda :)Tutaj ją opisuję: http://olazplecakiem.blogspot.com/2015/07/treking-po-dzungli-na-sumatrze.html
Pozdrawiam
Ola