/ / MAROKO > Rezerowować noclegi czy nie > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Rezerowować noclegi czy nie

kategoria podróże po świecie

kraj Maroko

patryyys dołączył
22.04.2015

patryyys 11:36 | 22.04.2015

Witam.
Wyznając zasadę, że wakacje z biurem podróży to nie są prawdziwe wakacje wybieramy się do Maroka we wrześniu na własną rękę (Ryanair Kraków->Madryt->Marakesz->Tanger->Madryt).
Czy warto rezerwować noclegi wcześniej (np na booking.com znalazłem w cenie do 10Euro/os w każdej z miejscowości do których się wybieramy - Marakesz,Asila,Tanger - i wstępnie zarezerwowałem) czy może jednak na miejscu znajdziemy coś lepszego od ręki?

Czy ewentualnie w Casablance i Rabacie są jakieś sensowne noclegi w cenie do "zdobycia na ulicy" ? Bo na booking.com oferta wyjątkowo słaba. A moglibyśmy się ewentualnie zatrzymać na kilka dni w jednym z tych miast ale nie chcemy zostać bez noclegu lub płacić za niego krocie).

Jeśli ktoś był sam i doradzi???
A może przeoczyliśmy jakąś wartą zobaczenia miejscowość do której warto pojechać ?

kay dołączył
03.11.2011

kay 13:03 | 23.04.2015

Hey

Jeśli chodzi o Rabat to spróbuj Hotel Splendid, za dwójkę płaciliśmy 300 MAD za noc.
Jest położony jakieś 300 metrów od budynku dworca kolejowego i niewiele dalej jest do mediny. Wzięliśmy go z marszu po 22 w nocy.
A w Casablance jest taki mały hostelik ze śniadaniem, tuz obok pkt informacji turystycznej, tylko nie pamiętam nazwy ale jest w Lonly Planet. Cena nie wygórowana plus śniadanie do tego.

Pozdrawiam

usunięty/nieznany 23:03 | 15.06.2015

Rezerwować czy nie, to zależy czy ktoś lubi mieć wszystko zaplanowane, czy idzie na żywioł ;) Polecam książkę, która opisuje żywioł, ale też zawiera bardzo dużo cennych wskazówek i informacji dla kogoś, kto się tam chce wybrać. A sama treść przenosi do Afryki więc można się poczuć jakby się tam było. Zdecydowanie warto przeczytać :) Powodzenia w realizacji planów. http://www.empik.com/afryka-od-zaplecza-kedzia-urszula,p1085047511,ksiazka-p

ronia31 dołączył
24.01.2015

ronia31 15:33 | 16.06.2015

>Witam.
>Wyznając zasadę, że wakacje z biurem podróży to nie są prawdziwe wakacje wybieramy
>się do Maroka we wrześniu na własną rękę (Ryanair
>Kraków->Madryt->Marakesz->Tanger->Madryt).
>Czy warto rezerwować noclegi wcześniej (np na booking.com znalazłem w cenie do
>10Euro/os w każdej z miejscowości do których się wybieramy - Marakesz,Asila,Tanger -
>i wstępnie zarezerwowałem) czy może jednak na miejscu znajdziemy coś lepszego od
>ręki?
>
>Czy ewentualnie w Casablance i Rabacie są jakieś sensowne noclegi w cenie do
>"zdobycia na ulicy" ? Bo na booking.com oferta wyjątkowo słaba. A moglibyśmy się
>ewentualnie zatrzymać na kilka dni w jednym z tych miast ale nie chcemy zostać bez
>noclegu lub płacić za niego krocie).
>
>Jeśli ktoś był sam i doradzi???
>A może przeoczyliśmy jakąś wartą zobaczenia miejscowość do której warto pojechać ?

nie koniecznie się z Tobą zgodzę że jak z biurem podroży to nie wakacje :)
ja byłam z biurem podróży z operty wycieczek objazdowych https://www.fostertravel.pl/wycieczki-objazdowe/ i było super. I nie tak leniwie w sensie tyłeczek na plaży ale można coś było zobaczyć zwiedzić i nie musiałam myśleć czy będę mieć gdzie przenocować czy nie :)

izadante dołączył
28.05.2012

izadante 18:34 | 16.06.2015

Polecam jeszcze Meknes i Volubilis. Ja rezerwowałam nocleg. Da się też "od ręki" coś załatwić, ale trzeba liczyć się z tym, że oprowadzą Was po sklepach wszystkich znajomych i będziecie musieli bronić się przed zakupem różnych rzeczy.Chyba, że traktujecie to jako lokalny koloryt, wówczas może okazać się nie tyle problemem, co atrakcją:-)

Magda Kajzer dołączył
11.12.2014

Magda Kajzer 08:39 | 17.06.2015

Moim zdaniem bezpieczniej jest zarezerwować nocleg, chociaż na pewno coś się znajdzie po przyjeździe. Jednak zawsze jedzie się spokojnie bardziej komfortowo, jak się wie, że już jakieś łóżko na nas czeka :)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl