/ / TAJLANDIA > Tajlandia czy inny kraj > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Tajlandia czy inny kraj

kategoria podróże po świecie

dominawindiach dołączył
28.02.2014

dominawindiach 12:19 | 11.08.2015

Witam,

Rok temu byłam z chłopakiem w Tajlandii. Przez trzy tygodnie podróżowaliśmy po różnych wyspach. Dwa lata temu byliśmy na Goa ponieważ akurat w tym czasie mieszkałam w Indiach.

W tym roku planujemy kolejny wyjazd pod koniec grudnia do połowy stycznia. Byliśmy zachwyceni zarówno Tajlandią, jak i Indiami. W tym roku chcielibyśmy zobaczyć równie piękny kraj, natomiast z tego co czytałam na różnych forach to trudno znaleźć ładniejsze plaże niż w Tajlandii (chodzi mi głownie o Azję, ponieważ jesteśmy w stanie wydać więcej na bilet lotniczy, natomiast chcemy żeby na miejscu było taniej, dlatego też Brazylia, Meksyk odpadają).
Widziałam również, że Indonezja jest przepiękna, ale akurat grudzień i styczeń to pora deszczowa.
Jesteśmy ludźmi młodymi, nie interesuje nas leżenie nad basenem, zawsze sami organizujemy wyjazd od A do Z. Interesują nas ładne plaże, ciekawa przyroda, widoki, pyszne jedzenie i ogólnie chillout... ale aktywny, czyli trekking, spacery.

Proszę o propozycję innych miejsc godnych uwagi, gdzie przez trzy tygodnie będzie można robić wiele rzeczy. Czy jednak zostać przy Tajlandii?

mrcanberra dołączył
17.02.2011

mrcanberra 22:37 | 11.08.2015

Niektórzy mówią, ze Tajlandia to takie małe Filipiny, lepsze widoki i natura będą właśnie na Filipinach. Nie mam porównania, bo na Filipinach jeszcze nie byłem, ale planuję odwiedzić ten kraj. Podobno warto.
Ponadto grudzień styczeń to dobry czas na Filipiny.
Także ja teraz wybrałbym Filipiny.

bigmark dołączył
26.12.2008

bigmark 10:40 | 12.08.2015

Filipiny to tylko plaże i pływanie. Polecałbym Indonezję , na wschód od Bali w tym okresie ostatnio jest sucho, Jawy nie polecam bo leje.Indonezja jest ciekawa przyrodniczo - tarasy ryżowe, wulkany, świątynie. Jedzenie takie sobie ale tanie, komunikacja również. Albo moja ulubiona Kambodża . W Wietnamie jest też super w tym czasie.
pozdr
bm
https://bigmarkk.wordpress.com/

dominawindiach dołączył
28.02.2014

dominawindiach 10:44 | 12.08.2015

Dzięki za odpowiedź! Z tego co widziałam to w Kambodźy i Wietnamie nie ma tak rewelacyjnych plaż jak w Tajlandii, czyż nie ?

towPawel dołączył
27.05.2005

towPawel 16:12 | 12.08.2015

To zależy :) Wygoogluj choćby takie wyspy w Kambodży jak Koh Rong i Hoh Rong Samloem. Plaże są rajskie a ceny niższe niż w Tajlandii i nie jest też tłoczno.

momo11 dołączył
15.07.2011

momo11 21:01 | 14.08.2015

Polecam Filipiny, byłam w tym roku i jestem zachwycona! Piękne plaże!Świetne rafy! Malezja też zrobiła na mnie dobre wrażenie, w Indonezji nie byłam więc nie mam odniesienia...

Edgarek dołączył
16.08.2008

Edgarek 21:35 | 14.08.2015

>Dzięki za odpowiedź! Z tego co widziałam to w Kambodźy i Wietnamie nie ma tak
>rewelacyjnych plaż jak w Tajlandii, czyż nie ?

Nam plaże w Wietnamie bardziej się podobały niż plaże w Tajlandii.

[fb] Julia Mroczek dołączył
29.07.2015

[fb] Julia Mroczek 09:33 | 02.09.2015

W Tajlandii jest świetnie. Wypoczytałam tam w tym roku w lutym i bardzo dobrze wspominam ten wyjazd.Nie wydaliśmy z mężem dużo a mielismy bardzo dobre warunki.Warto jest się zawsze na miejscu negocjować.
Gdybyś szukała biletów to obecnie KLM ma je w dobrych cenach:
http://klmf.ly/1zjSJuk

Do Bangkoku z Warszawy polecisz za 2100 zł lotem liniowym.

tomekprzewodnik dołączył
22.08.2015

tomekprzewodnik 14:21 | 04.09.2015

Piękne i dzikie plaże są w Birmie.

olgierd79 dołączył
02.11.2014

olgierd79 15:38 | 06.09.2015

Jeśli lubicie ładne plaże i przyrodę to faktycznie Filipiny :) ale poza tym niestety nie wiele mają do zaoferowania :/ nie jest też tak tanio jak w Tajlandii ale drogo też nie (poza Boracay)... jak byście potrzebowali więcej wskazówek to zapraszam do kontaktu albo tu- http://takemytrip.pl/plan-podrozy-1-filipiny-azja gdzie opisałem pokrótce najważniejsze informację na podstawie własnych doświadczeń.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl