/ / KENIA > Safari > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Safari

kategoria podróże po świecie

kraj Kenia

andi1974 dołączył
04.10.2015

andi1974 15:00 | 04.10.2015

Witam
Własnie wróciłem z Kenii, a dokładnie z Bamburi Beach, około 20 min od Mombasy.
Tak wiec podzielę się informacjami.
Bylem w okresie od 17.09. do 02.10.2015 w hotelu Kenia Bay Beach. Obiekt bardzo przyjemny, położony zaraz nad oceanem. Obsługa przesympatyczna, przyjazna, i bardzo pomocna :)
Będąc w Kenii nie można pominąć safari. Wycieczkę wykupiłem na plaży u miejscowych chłopaków, o wiele taniej niż w hotelu. Zapłaciłem 220 €.
Druga wycieczkę, na wyspę Wasini, również wykupiłem na plaży.
Jestem bardzo zadowolony z obu wypadów. Punktualnie, rzetelnie. Organizacja była bardzo dobra. Z czystym sumieniem polecam zakup od miejscowych (oczywiście powinni oni posiadać identyfikator, który jest potwierdzeniem, ze nie są oni oszustami).
Chłopak u którego zakupiłem wycieczki nazywa się Teddy Chivatsi - serdecznie polecam wszystkim, którzy chcą zobaczyć prawdziwa Afrykę, oszczędzając przy tym nawet kilkaset Euro (znajdziecie go na plaży przed hotelem Kenia Bay Beach)
Jeśli chodzi o malarie...Kupiłem tabletki Malarone, wydałem mnóstwo pieniędzy i ... okazuje się, ze całkiem zbędnie.
Nie zażyłem ani jednej, w tym okresie spotkać komara to jak wygrać w Lotto :)
Po zażyciu tabletek mogą wystąpić skutki uboczne,wiec nie chciałem psuć sobie urlopu (ale każdy niech zrobi jak uważa)
Pobyt w Kenii na długo zostanie w mojej pamięci. To najlepszy urlop. Kraj piękny (mimo ogromnej ilości śmieci) Jednak klimat tworzą ludzie - fantastyczni, otwarci, przyjaźni, tylko szkoda, ze żyją w tak kiepskich warunkach Każdy powinien to zobaczyć (po takich doświadczeniach ma się wyrzuty sumienia siadając do obiadu).
Pamiętajcie, aby jadąc do Kenii, zabrać ze sobą tylko najbardziej potrzebne rzeczy a resztę walizki zapakować ubraniami, zabawkami, cukierkami, środkami chemicznymi - na pewno spotkacie kogoś, komu się to przyda, i kto będzie Wam wdzięczny jak nikt inny.
Więcej info mogę przesłać na maila: andi1@onet.pl

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl