Forum dyskusyjne
Phuket w październiku
kategoria podróże po świecie
kraj Tajlandia
Rutek88 21:09 | 05.09.2016
Witam wszystkich.Plan wycieczki zakłada dokładnie 14 dni.
1 i 2 dzień - Bangkok
Czytałem, że najlepiej poruszać się wodnymi taxi?
Szukam jeszcze noclegu dla dwójki ok. 100zł, coś godnego polecenia? gdzie lepiej poszukać noclegu przy stacjach metra czy bliżej Khao San?
Z centrum BKK brać taxi na lotnisko Don Muang? jaki to koszt?
3,4,5 dzień - Okolice Surin/Bangtao Beach
Przylot 21:55, czy oprócz taxi z lotniska coś innego wchodzi w grę? Słyszałem, że mniej niż za 700 THB nie ma szans dojechać.
6,7,8 dzień - Okolice Karon/Kata Beach
Jak zorganizowany jest transport pomiędzy plażami? nie będzie problemu z dojazdem busami? czy lepiej wypożyczyć np. skuter?
9,10,11 - noclegi na małych wyspach
13,14 dzień Bangkok
Oczywiście w 1 i 14 dzień, zwiedzania tylko odrobina, bo to czas na zorganizowanie transportu z/na lotnisko.
Gdzie najlepiej ulokować się na 3 dni, które mam jeszcze niezaplanowane?
Na pewno PhiPhi, jaki koszt dopłynięcia z Phuket?
Ogólnie zależy Nam na zwiedzaniu/leżakowaniu, pół na pół.
Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny.
Rutek88 19:10 | 07.09.2016
Dodatkowo chciałbym wybrać się do Khao Sok National Park, widziałem cenę 1700 THB na cały dzień, to dużo czy można utargować?Czy wodny park AO Phang Nga jest wart zobaczenia?
Czytałem, ze godna uwagi jest wycieczka całodniowa 4 wyspy?
Aska 77 23:24 | 08.09.2016
Czesc! Bylam w zeszlym roku .Wycieczki na 4 wyspy nie polecam,bedziecie mega zmeczeni ,bo transport to glownie motorowki i fale daja w kosc no i wszystko w biegu.No chyba ze tak lubicie.Phi phi ladna,ale dzikie tlumy. Te ceny za wycieczki np Khao Sok to zalezy z kad wyruszasz.Najlepiej na miejscu (wszedzie na uliacach jest pelno malych agencji z ulotkami),nie pamietam juz teraz dokladnie ale Phi phi z Phuket to bylo ok 700THB trzeba sie zawsze targowac.
Phang Nga piekny (bylam) ,ponoc najpiekniejsza Ko samui (nie bylam).
Miedzy plazami jak chcecie tanio to skuter,taxi troche drozej.
Powodzenia ; )
wowojtek 05:27 | 10.09.2016
naj...bardziej podoba mi sie !dzien 9,10,11 ..male wyspy nocleg !
a gdzie to ?
tailandia !
wszystko zalatwisz na miejscu..przez net jest 2-3 razy drozej..
dasz rade !