Forum dyskusyjne
GILI
kategoria podróże po świecie
kraj Indonezja
4escik 08:18 | 16.08.2018
Planowalismy pobyt na Gili od 10 pazdziernika. Lecz w zwiazku z trzesieniem ziemi na Lombok & Gili, zastanawiamy sie nad zmiana planow naszej wycieczki.Sadzicie ze 2 mc-e po trzesnieiu mozna tam jechac? Czy lepiej zmienic plany?
aszlekowski 09:13 | 21.08.2018
>Planowalismy pobyt na Gili od 10 pazdziernika. Lecz w zwiazku z trzesieniem ziemi na>Lombok & Gili, zastanawiamy sie nad zmiana planow naszej wycieczki.
>
>Sadzicie ze 2 mc-e po trzesnieiu mozna tam jechac? Czy lepiej zmienic plany?
>
Mój kolega jest tam obecnie. Media ściemniają - realizuj plany tam sie nic nazdwyczajnego nie dzieje. To jest region w którym często trzęsie sam to przezywałem 2 razy ale dla rdzennych mieszkańców to normalka. Nie czytaj więc sensacji tylko jedz i realizuj swoje plany.
aszlekowski 10:35 | 21.08.2018
>dzieki>
>zastanawia czy hotele (domki) nie ulegly znieszczeniu
nie zalało ich ... na gili air mieli lekkie podtopienia ale tam to normlane - prawie cała zachodnia częśc jest poddapiana i z tego powodu cześć resortów porzucona.
na stronach masz sporo kontaktów do lokalnych resortów i osrodkow zapytaj ich bezposrednio na whatsapp'ie czesto odpawiadaja od razu. Bedziesz miala/a informacje z pierwszej reki.
4escik 10:52 | 21.08.2018
dzieki,tak zamierzam ale z poczatkiem wrzesnia, gdyz na GILI bedziemy ok 10 pazdziernika
pavep 09:03 | 31.08.2018
Trzęsienie dla Indonezyjczyków to normalka, ale takiego trzęsienia jakie mi było dane przeżyć na Gili 5 sierpnia nie było od 1963, ok 7 stopni w skali Richtera. . Indonezyjczycy mówili, że nie przeżyli tak silnych wstrząsów w swoim życiu, cieszę się że wyspa powoli się odbudowywuje, co nie zmienia faktu, że niektóre resorty będą potrzebować więcej czasu na otwarcie...Wszystko jest pięknie i fajnie jak się nic nie dzieje... po trzęsieniu była totalna panika i chaos, tam nie ma żadnego planu ewakuacyjnego w przypadku tsunami czy trzęsienia, nie ma gór, jest małe wzniesienie, które nie pomieści wszystkich ludzi i wątpie, aby oparło się wysokiej fali tsunami. Na szczęście dla Indonezji i dla mnie obyło się bez tsunami.