/ / TAJLANDIA > Podroz do Tajlanii w 10tyg ciazy > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Podroz do Tajlanii w 10tyg ciazy

kategoria podróże po świecie

MamaMonia dołączył
19.12.2019

MamaMonia 14:07 | 19.12.2019

Witam, mamy zamowione wakacje w Tajlandii na poczatek lutego. Okazuje sie ze jestem w ciazy. W terminie wyjazdu bede w (11-12tyg), Czy ktos latal do Tajlandii w takiej sytuacji? Jakies rady? Dodam ze to moje 3 dziecko - wczesniejsze ciaze przeszlam super,bylam aktywna i nie mialam problemow, rowniez latalam w ciazy na dluzsze dystanse m.in do Japonii. Ciekawi mnie jak to jest w Tajlaniii dla ciezarnej? Czy ma ktos doswiadczenie z tego typu wypadem?Pozdrawiam

Wodniak dołączył
29.10.2015

Wodniak 21:00 | 21.12.2019

Jeżeli chodzi o zdrowotny aspekt, to po poradę udałbym się do lekarza.

Natomiast drugą ważną rzeczą jest ubezpieczenie medyczne, bo z pewnością ciąża stanowi "pre-existing condition". Czy będzie ono działało w razie powikłań? Czy firma ubezpieczeniowa pokryje ewentualne koszty? Być może wymagane jest dodatkowe ubezpieczenie i list od lekarza?

Życzę pomyślnej i bezproblemowej podróży!

Jowitka-a dołączył
07.01.2017

Jowitka-a 17:56 | 02.01.2020

Cześć. Byłam w Tajlandii i Kambodży w 3 miesiącu ciąży I nie miałam żadnych problemów zdrowotnych itp etc. Oczywiście miałam ubezpieczenie zdrowotne ..upały mi nie przeszkadzały, natomiast narzekalam na brak apetytu pomimo że uwielbiam tajskie jedzenie. Wycieczka była na wysokich obrotach nastawiona na zwiedzanie więc było intensywnie Ale z moja kondycja daliśmy radę. Polecam. W samolocie lekarka zalecila mi tylko żeby rozruszać nogi i nie siedzieć wiele godzin w fotelu. Dużo płynów!

Moka dołączył
04.02.2020

Moka 21:33 | 04.02.2020

Hej . Chciałam zapytac czy lekarz nie ostrzegał Cie przed wirusem Zika ?
Podobno jest on szczególnie niebezpieczny dla ciężarnych .
Pytam bo byłam w Tajlandii i po powrocie dowiedziałam sie ze jestem w ciąży.
Stresuje sie teraz i martwię o dziecko .

Piotr-Krk dołączył
16.01.2013

Piotr-Krk 13:01 | 05.02.2020

Moka: >Hej . Chciałam zapytac czy lekarz nie ostrzegał Cie przed wirusem Zika ? >Podobno jest on szczególnie niebezpieczny dla ciężarnych .
>Pytam bo byłam w Tajlandii i po powrocie dowiedziałam sie ze jestem w ciąży.
>Stresuje sie teraz i martwię o dziecko .

W Tajlandii nie było epidemii Zika co najmniej od listopada 2019. Była natomiast epidemia czikungunii, podobnej do dengi i też przenoszonej przez komary.

Piotr

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl