Forum dyskusyjne
Borobudur
kategoria podróże po świecie
kraj Indonezja
Jacky 09:32 | 14.04.2023
Cześć. Czytałem gdzieś, ze od pewnego czasu świątynia Borobudur jest niedostępna wewnątrz do zwiedzania. Tylko pogląd zewnętrzny? ...Czy ktoś posiada aktualne info? Dzięki...
jaszon 10:05 | 25.04.2023
Borobodur jest do zobaczenia tylko z zewnątrz. Tarasy są na stałe zamknięte dla zwiedzających.
Jacky 19:05 | 25.04.2023
>Borobodur jest do zobaczenia tylko z zewnątrz. Tarasy są na stałe zamknięte dla>zwiedzających.
Dzięki za info. Zastanawiam się więc czy wart tam jechać.
DMW45 22:26 | 29.04.2023
Byłem i uważam, że warto. Można to połączyć w całodniową wycieczkę ze zwiedzeniem Prambanan.
Jacky 08:37 | 30.04.2023
>Byłem i uważam, że warto. Można to połączyć w całodniową wycieczkę ze zwiedzeniem>Prambanan.
Dziękuję za info. Jeśli nie można wejść do środka i nie zobaczyć reliefów i kamiennych dzwonów to nie ma sensu. Sam pomysł zamknięcia największej atrakcji jest po prostu chory, moim zdaniem.
(Jakby ktoś kazał oglądać Angkor z daleka bez wejścia do wewnątrz - to śmieszne.
Ja sobie nie wyobrażam inaczej (byłem 3 lata temu).No cóż szkoda.
bynio 01:37 | 02.05.2023
Zgadzam się. Brak możliwości zobaczenia posągów Buddy zamkniętych w kopułach degraduje kompletnie ten zabytek. Można sobie odpuścić, tym bardziej, że wstęp tani nie jest.
opti7 16:01 | 29.05.2023
Można znowu wejsc ( maj 2023) do góry świątyni w Borobudur . Wpuszczana jest jednak określona liczba ludzi dziennie i trzeba być rano żeby sie załapać .
jaszon 10:23 | 31.05.2023
dobra wiadomość. Możesz podłączyć link do tej informacji?
DMW45 02:06 | 01.06.2023
>dobra wiadomość. Możesz podłączyć link do tej informacji?np. https://trevallog.com/borobudur-temple/