Forum dyskusyjne
Wybierz temat dyskusji:
Wybierz kraj:

wszystkie wątki | wątki bez odpowiedzi | dodaj nowy wątek | posty od najnowszych

TANZANIA > Zanzibar > forum, porady i informacje

temat: Zanzibar
autor komentarza: ewajask
data dodania: 2011-08-26 21:37:01
treść:
Proszę o informację kogoś kto był na Zanzibarze z którego roku są ważne dolary .Czytałam,że wydane przed 2000r albo 2003r są nie przyjmowane.Ewa
dodaj komentarz
autor komentarza: arnie
data dodania: 2011-08-27 08:53:59
treść:
Im nowsze tym lepiej,zawsze w kantorze biorę od 2005 ro wzwyż.jak masz starsze to zamień je.Byłem na zanazibarze i nie miałem żadnych problemów z dolarami...gorzej z ich walutą-za 500 wymienionych $ na lotnisku dostałem tyle,że nie mogłem utrzymać ;)nie mówiąc o portfelu.
dodaj komentarz
autor komentarza: Bonifacja
data dodania: 2011-08-28 12:38:04
treść:
To prawda - wszędzie zresztą na innych kontynentach a zwłaszcza w krajach Afryki i Azji podejrzliwie patrzą na dolary sprzed 2005r.W Tajlandii nawet te nowe (szczególnie 100-dolarówki ) oglądają przez lupę.Mnie pani w Bangkoku zwróciła banknot, bo nie spodobało jej się oko prezydenta.Stwierdziła,że jest jakieś dziwne i było po rozmowie. Mniej podejrzane są banknoty o niższych nominałach.
Pozdrawiam!
dodaj komentarz
autor komentarza: lesniak
data dodania: 2011-09-05 09:58:40
treść:
Wróciłem z Zanzibaru miesiąc temu. Nie są przyjmowane dolary starsze niż 2006. Poza tym banknot nie może być podniszczony. Wojtek
dodaj komentarz
autor komentarza: aniaoso2
data dodania: 2012-01-26 08:19:58
treść:
Witam, ja byłam w 11/2011 w Tanzanii i na Zanzibarze. Nie przyjmują dolarów z przed 2002 roku, także wszystkie po 2002 są ok :)

Pozdrawiam i już zazdroszczę wyprawy :) Ja wybieram się w październiku na zanzibar, także zapraszam jak by coś :)
dodaj komentarz
autor komentarza: senia
data dodania: 2012-01-26 13:44:29
treść:
Dołączę się z pytaniem. Czy był ktoś ostatnio w Vanilla House?
dodaj komentarz

Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy. Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum. Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu. Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl . Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
2. Zaloguj się (na każdej stronie)
3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]