Forum dyskusyjne
ZANZIBAR - Zakwaterowanie
kategoria podróże po świecie
kraj Tanzania
mario7171 11:10 | 11.07.2010
Witam,Wybieram sie Kenii, a potem na Zanzibar. Czy mozecie podpowiedzić gdzie najlepiej szukać jakis miejscówek na nocleg i na bazę wypadową na Zanzibareze? Mam zamiar tam spedzić 5,5 dnia i poświęcić ten czas na zwiedzanie. Od razu mówie ... nie szukam hoteli 5stars;)
Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc.
Norbert1 21:21 | 13.07.2010
Czesc. ja wlasnie w lutym wrocilem z kenii i zanzibaru. mam swietny hotel naprawde w niezlej cenie i tez bylem na zanzibarze ok. 6 dni. Duniani lodge Kendwa beach. www.dunianikendwa.comzadzwon do mnie to powiem ci wszystko. zawsze mozemy spotkac sie w wawie. moj nr tel 608-898-443 norbert. mam kontakt do menadzera tego hotelu. naprawde bedziesz zadowolony z miejsca. dzwon w kazdej chwili.
Bonifacja 14:01 | 14.07.2010
Niemal całe wybrzeże Zanzibaru "obklejone" jest hotelami, bungalowami itp.Można za tanie pieniądze po przylocie wypożyczyć w Stone Town samochód, objechać wyspę, trafić np do bajkowego Jambiani i wybierać miejsce do spania po uważaniu.Miejsc jest dostatek.My mieliśmy bungalow w rajskim ogrodzie 2x pok.2-os z łazienką , po bodajże 45 dol za bungalow - nad samym oceanem kłopotów z wynajęciem nie było żadnych, choć byliśmy w lutym, czyli w pełni ichniejszego sezonu.Pozdrawiam.
benbm 14:23 | 14.07.2010
A jak z nisko budżetowym podróżowaniu np Indie nocleg za 5 usa ,luub na hamaku za fri
Bonifacja 15:22 | 14.07.2010
W Jambiani możesz wynająć u wioskowego tubylca łóżko na plaży (ale trzeba mieć własny materac, bo łóżko jest wyplatane piekielnie ostrymi powrozami - wytrzymać się na ty nie da + grill rybny na kolację - za 5 dol/nocka.Skorpiony łażą co prawda i różne inne stworki ale nocleg u brzegu oceanu z widokami jak nie wiem co warte są każdej niewygody.Jeśli ktoś lubi! Obok naszego bungalowu nocowało takie odważne towarzystwo. Wrzaski budziły nas co chwilę.Rano przenieśli się do hotelu.
łazik 20:43 | 23.11.2010
kendwa beach jest cudna. wynajelismy tam pokoik centralnie na plazy w malaika. polecam, dla drogę z mombasy na zanzibar autobusem należy uwzględnić dwa dni z noclegiem w dar es salam, autobus zwyczajnie nie zdąża na prom.
arnie 17:46 | 24.11.2010
Można łazić tam boso po piasku jak są skorpiony?brrrrJa zarezerwowałem bluoyster hotel w jambiani-70 euro dwójka z widokiem na ocean ze śniadaniami za 2 osoby.
niutek93 12:48 | 28.12.2010
Poszukuje taniego ale fajnego domku albo hotelu dla 5 osob w Zanzibarze w lipcu. pilne!
arnie 21:27 | 28.12.2010
Tam gdzie byłem było naprawdę czadowo,to był blue oyster w jambiani, najlepszy hotelik na tej stronie wybrzeża ale nie jest tani-70 euro-2 osoby ze sniadaniem dla 2 osób ale spokój,czysto,czadowe żarło.
raddam 23:46 | 23.08.2011
Ktoś wie może czy w listopadzie nie będzie problemu ze znalezieniem taniego noclegu na Zanzibarze? Chodzi mi raczej o nisko budżetowe spanie z klasy budget LP.
arnie 07:56 | 24.08.2011
Byłem w grudniu i nie było ludzi,niedaleko hotelu blue oyster były takie domki z łazienką-nawet bardzo fajne bo je oglądałem,mówili nam że po 30 $ za domek tzn tam jest pokój z łazienką,to jest ok 200 metrów plażą od Blue Oyster-w grudniu na poczatku nie było tam ani jednej osoby.
raddam 22:51 | 15.09.2011
Dzieki za info , mam nadzieje ze w listopadzie będzie podobnie :)
arnie 08:14 | 16.09.2011
Jak wyjdziecie przed hotel blue oyster,spójrzcie w lewo-tam jest taki namiot,szałas,w którym siedzi chłopak "malarz",zapytajcie go-zaprowadzi was albo pokaże dokładnie gdzie są tanie noclegi tutaj niedaleko.Bardzo miły gość.
arnie 08:15 | 16.09.2011
Spójrzcie w prawo nie w lewo;)pomyliłem się
lula1 12:45 | 01.09.2012
Czesc ja wlasnie wrocilem z Zanzibaru i polecam hotel Mbuyuni Beach Village lezy pomiedzy Paje i Jambiani super niedrogi a bardzo dobry standard czysty ma basen i super jedzonko w restauracji i przy samej plazy .