Forum dyskusyjne
Tanzania Zanzibar Październik 2016
kategoria podróże po świecie
kraj Tanzania
DOIT 16:32 | 23.09.2016
Planuję z żoną 2 tygodniowy wypad do Tanzanii i na Zanzibar w okolicach połowy października. Wstępnie 11 - 26.10.2016 Czy ktoś z Was wybiera się w podobnym terminie? Po przylocie do Dar Es Salaam chcemy od razu polecieć do Arushy i następnego dnia udać się na 3 dniowe safari. Optymalnie jest jechać w większej grupie, 5-7 osób, co też pozwala wynegocjować niższą cenę. Jeżeli ktoś z Was wybiera się w podobnym terminie i chciałby się przyłączyć piszcie.Wszystkie osoby, które miały okazję być na takim safari poproszę o wszelkie rady i namiary na sprawdzone osoby, które je organizują. Może jakiś nasz rodak działa na miejscu przy organizacji safari. W temacie o Kenii czytałem o "Panu Andrzeju", może i w Tanzanii działa podobna osoba, która można polecić. Poza tym co trzeba koniecznie zabrać ze sobą z Polski, a co będzie zapewnione na miejscu. Lepiej nie obudzić się z ręką w nocniku na miejscu :)
Fruzi@ 19:28 | 28.09.2016
Witam, my będziemy w Zanzibarze w drugiej połowie listopada i też chcielibyśmy odbyć 2,3-dniowe Safari. Jakie miejsca polecacie i z jakimi kosztami to się wiąże?
mjancel 19:40 | 09.10.2016
Witam,Ja planuje wybrać sie do Tanzanii od 13.10 do 30.10. Razem z partnerem, chcemy wynająć samochód w Dar es Salaam i pojechać w okolice Serengeti na Safarii, po drodze chcemy zatrzymywać się w B&B i zwiedzać ciekawe miejsca. Mi bardzo zależy by zobaczyć Jezioro Eyasi ale nie wiem czy uda Nam się tam dotrzeć.
Na parę ostatnich dni chcemy wybrać się na Zanzibar.
Nie chcemy wydawać ogromnych pieniędzy i co noc zatrzymywać się w Hotelach. Bierzemy namiot i śpiwory bo myślimy również o noclegach na campingach.
Jeśli interesuje Was taki sposób wypoczywania, to dawajcie znać może uda nam się na miejscu spotkać :)
Pozdrawiam,
Małgorzata