Forum dyskusyjne
wizy na latnisku w zanzibarze
kategoria podróże po świecie
kraj Tanzania
yvoodr 19:01 | 21.11.2014
Witam.Spotykam się ze sprzecznymi informacjami :)
Czy na lotnisku w Zanzibarze można otrzymać wizę (visa on arrival), i jak długą?
Pozdrawiam, Iwona
olgierd79 21:48 | 21.11.2014
Lecimy tam niebawem z tym że wcześniej do Dar es Salaam i Arushy i z tego co wiem to tylko na miejscu można dostać wizę. W Polsce nie ma konsulatu ani tym bardziej ambasady więc jak byś chciała załatwić to wcześniej to tylko chyba przez Berlin. Na Zanzibar lata dużo czarterów prosto z Europy- musi być możliwość dostania wizy na lotnisku- koszt 50$.
yvoodr 18:43 | 25.11.2014
No to otrzymałam informacje z ambasady w Berlinie, że wizę otrzymuje się na lotnisku w Zanzibarze, może być 3-miesięczna.
[konto usuniete] 17:21 | 12.12.2014
Wróciłem właśnie z zanzibaru. wiza kosztuje 50 USD i otrzymuje się ja na lotnisku. Ja dostałem ją na 3 miesiące.Zero pytań od pograniczników każdy dostaje. Acha każdemu biorę scan wszystkich palcy tzn poduszek :)
Zanzibar i Zanbizarczycy są oki.....
olgierd79 21:53 | 16.12.2014
a kiedy lecisz? my ruszamy w sobote i wracamy 7go- jak Cie to urządza to wyedy będę mógł coś polecić
yvoodr 00:32 | 17.12.2014
My dopiero pod koniec stycznia, więc akurat skorzystam!Pozdrawiam i życzę udanych wakacji, Iwona
nitkaska 00:35 | 17.12.2014
też będę niedługo, po powrocie odezwę się:)
lukas111 23:02 | 20.12.2014
Ja tez wybieram sie na zanzibar od 8lutego 2015 lot z londynu 7 lutego , 78 dnia na peje i okolicznych plazach kitesurf..
DMW45 04:44 | 29.12.2014
>Dzięki :)>A możesz polecić jakieś noclegi?
>I.
proponuję booking.com - do wyboru do koloru, ceny od taniuśkich do bardzo drogich, przy każdym mnóstwo opinii które warto poczytać przed zabukowaniem.
suselka007 14:25 | 30.12.2014
>Dzięki :)>A możesz polecić jakieś noclegi?
>I.
Ja oprócz booking.com korzystam jeszcze z serwisu Bookapart, też mają spory wybór noclegów :)
olgierd79 11:19 | 18.01.2015
no to będziesz zachwycony :)
olgierd79 11:20 | 18.01.2015
>Ja tez wybieram sie na zanzibar od 8lutego 2015 lot z londynu 7 lutego , 78 dnia na>peje i okolicznych plazach kitesurf..
no to będziesz zachwycony :)
rafffa 16:38 | 18.01.2015
witaj. Na zanibarz byłem w Mbuyuni Beach Village - mogę polecić, jdnak pozostaje pytanie co chcesz tam robic i na jak długo.Tą są domki - jak się zdecydujesz to najlepsz to BANDA od1 do 5 - niezależne , jak zarezerwujesz poza booking to masz jeszcze niższą cenę. Ale uwaga- na Zanzi jesteś "skazana" na jedzenie w swoi ośrodku lub spacery do pobliskich ale wszędzie drogo i najwżniejsze- ocean przy tym ośrodku ma spore odpływy i zaraz za plażą w wodzie bardzo ostre kamienie na ok 150 m -dopiero dalej da się pływać ale widoków pod wodą brak.
Pozdrawiam
RS