Forum dyskusyjne
wróciłam
kategoria podróże po świecie
kraj Rumunia
katarzyna.kno 09:07 | 19.08.2009
Hej, wróciłam z dwutygodniowej objazdówki po Rumunii - służe informacjami katarzyna.kno@gmail.com Kasia :)
katarzyna.kno 11:35 | 19.08.2009
z Rumunii, a dokładniej: Maramuresz, Bukowina i Transylwania. O innych częściach (jeszcze) niczego nie wiem :)
atlantyk 13:22 | 04.01.2010
Hej;) Pytanie jak najbardziej serio - jakie są tam dziewczyny i w ogóle młodzież ? i drugie pytanie jak wygląda sprawa bezpieczeństwa czy duże miasta są nie bezpieczne ? chyba tak..?
Smok-1 11:21 | 10.05.2010
Hey, byłem 2 lata pod rząd 2006-2007 - praktycznie cała Rumunia, kraj b. przyjazny, ludzie życzliwi, bardzo lubią Polaków, duże miasta może niezbyt bezpieczne nocą, ale mniejsze miejscowości to oaza spokoju, opowieści o złodziejstwi i skorumpowanych policjantach to mit (mnie 2 razy zatrzymywała policja za przekroczenie prędkości i za każdym razem pouczenie z uśmiechem na ustach). Pozdrawiam
bialyzibi 15:00 | 10.05.2010
Też byłem dwukrotnie w Rumunii w tych regionach co Ty a ponadto w Alpach Rodniańskich , Alpach Transylwańskich, Bucegach . Żadnych przykrych zdarzeń , złych doświadczeń, drogi lepsze niż w Polsce .Mam wrażenie że Rumunia się szybciej rozwija niż Polska. Polecam , ja wrócę kolejny raz....
grzesiekodm 10:41 | 16.05.2010
Kasiu, a jakimiż to informacjami możesz służyć po zaledwie kilku dniach spędzonych w tym kraju?? Na ile poznałaś tamtejsze realia, tradycję, ludzi? Ile czasu spędziłaś na górskich ścieżkach...?
mrw111 20:42 | 15.12.2010
W Rumunii podobno działa sieć pizzerii Dominium, którą możemy zobaczyć w Polsce. Czy maistas i namus - www.pizzadominium.lt to kraj, który zapoczątkował karierę tego wspaniałego jedzenia ?
arturpmiechow 16:31 | 22.03.2011
chcialem tylko powiedziec ze ja jestem zachwycony Rumunią ,jestem tam co tydzien ,fakt ze w niektorych miejscach jest brudno i brzydko ale mysle ze Rumunia za pare lat bedzie ladniejszym i bardziej ustabilizowanym krajem niz nasza " kochana " polska . w szybkim tempie rozbudowywują sie tam autostrady i głowne drogi ,przy wiekszoisci firm mozna smialo korzystać z WI-FI nie tak jak u nas wszystko po blokowane . pozdrawiam wszystkich tych którzy odwiedzili ten wspaniały kraj .
arturpmiechow 16:42 | 22.03.2011
powiem Ci tylko tyle ze to ze policja nie bierze łapówki to nie jest zaden mit .Biarą łapówki i jeszcze długo będą je brali ,od osobówek może boja sie brać bo nigdy nie wiadomo kto nią jedzie ,według mnie nie chcą ryzykowac inaczej jest z ciężarówkami ,biorą ile sie da a zaczyna sie juz od samej granicy np w Bors.Co do złodziejstwa tez nie masz racji trzeba sie pilnować na kazdym kroku .A ludzie co niektórzy są faktycznie bardzo mile nastawieni do polaków .Pozdrawiam