Forum dyskusyjne
Indonezja kwiecień 2015
kategoria podróże po świecie
kraj Indonezja
Bob_ 19:08 | 09.02.2015
Witam,
W kwietniu udaję się na 3 tyg. do Indonezji jakiś pomysł w głowie na wyjazd już mam jednak prosiłbym o rady co muszę koniecznie zobaczyć. Będę na 3 wyspach Java, Bali i Lombok z ypoczynkiem na Gili. Proszę o rady :) jeżeli Gili to która najlepiej, jeżeli nocleg na Lombok i Bali to gdzie ? Szukamy ciszy i spokoju, pięknych plaż i w miarę blisko cywilizacji. :)
Dzięki za pomoc :)
adusia_wro 08:33 | 14.02.2015
Witam,Java- warte uwagi są: Bromo, Borobodur, Yogya, Prambanan, Ijen, Karimunjava
Bali i Lombok- świątynie, wodospady, plantacje, piękne dzikie plaże (Lombok)
Jeśli chodzi o Gili to zależy co preferujesz, czy ciszę i spokój czy bardziej imprezowe wakacje. W pierwszym przypadku wybierz Gili Meno, które dodatkowo ma najpiękniejsze plaże, w drugim Gili Trawangan lub po prostu idź na kompromis i wybierz Gili Air, które nie jest tak tłoczne jak Gili T, ale też bardziej żywe niż Gili Meno.
Pozdrawiam z wyspy Lombok,
Ada Magdalena L
adazep@poczta.onet.pl
edekm1967 13:50 | 17.02.2015
Kurczaki - to moja trasa zrobiona w 2013 r. z rodzinką !!!!. Zapraszam na mojego bloga http://rodzinne-podroze.blogspot.com/p/indonezja-2013.html dużo praktycznych informacji, zdjęcia i moje osobiste doznania. Na Bali proponuję ticket to the moon :)))))Życze udanej zabawy !!!!
adusia_wro 05:21 | 18.02.2015
Brakuje tylko Lomboku:) Może następnym razem:)Pozdrawiam,
Ada - adazep@poczta.onet.pl