Forum dyskusyjne
marmaroskie - czarnohora
kategoria podróże po świecie
kraj Ukraina
mikamateusz 10:33 | 03.04.2006
Witam! mam pytanie: czy jest mozliwosc w miarę legalnego przejscia przez granice rumunsko-ukrainska w gorach marmaroskich (np w okolicy Popa Ivana Marmaroskiego) i kontynuowania wedrowki w kierunku Howerli? Czy jest to prawnie zabronione? Czy nie bedzie potem problemow na granicy ukrainsko-polskiej? czy jest tam jakis szlak/sciezka? pozdrawiam, Mateusz
kunek 14:23 | 03.04.2006
Niestety to przejście jest tylko dla miejscowych:( Najbliższe to Halmeu/Diakowo. Stamtąd jest możliwość jazdy pociągiem, stopem też czasem się udaje. Kiedy się wybierasz? Pozdrawiam Wojtek
g405 12:02 | 04.05.2006
Niedługo wybieram na przechadzkę po paśmie Czarnohory. Czy są tam problemy z noclegiem? W ciągu dnia chcę chodzić a wieczorem szukać noclegu. Może lepiej znaleźć jaką bazę wypadową? Proszę o info.
jbpinki 15:53 | 20.05.2006
Jesli chodzisz z namiotem to jest wiele pieknych miejsc do nocowania, natomiast w górach nie ma rzadnych schronisk s kwatery w dolinach, ja preferuje spać w namiocie w górach byłem tam w 2005 roku w sierpniu. Pod chowerla jest baza, ktora jest opisywana w starych przewodnikach jako schronisko, ale od wielu lat jest tam baza treningowa dla sportowców i nie chca prznocowa na jedną noc.
aguirre 15:39 | 10.07.2006
Hej:) Ja też myśle o Czarnohorze, ale nie mam za dużej grupy (2-3 osoby). Nie szukasz może towarzystwa? Jakby co, to spamik@go2.pl Chętnie pogadam o możliwościach wspólnego wyjazdu. pozdrawiam tomek