Forum dyskusyjne
Samochodem do Odessy
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Ukraina
magdar 15:20 | 01.02.2018
Dzięki za pomoc, chyba się zdecydujemy. A jechali¶cie może drog± z Odessy do Lwowa? Planujemy do Odessy jechać przez Kijów a wracać przez Lwów, ale nie wiem czy da się tam dojechać... Będę wdzięczna za każde info.
zgłoszone do moderacji
paramedic 05:14 | 21.01.2018
Witam. My z dwójka dzieci (5 oraz 7 lat) w zeszłe wakacje przejechali¶my spory kawałek Ukrainy, Mołdowe oraz Naddniestrze. Na Ukrainie zwiedzali¶my Wołyn, Podoleoraz Odesse i okolice. Draga je¶li nie chcecie zjeżdżać na zwiedzanie nczego po drodze jest ok. Odcinek autostrady do kijowa i od kijowa do odessy. Bez problemu osobówk±. My jeżdzili¶my 4x4 więć ¶wiadomie zjeżdzali¶my czasem w mniej znane i trudno dostępne miejsca. Policja przyjazna, ani razu nas nie zatrzymali, a jedyny kontakt z nimi to kiedy pytalismy o drogę. Wiec bez obaw, ale oczywiscie mozna pewnie trafic na jakiegos służbiste. Kwestia szczę¶cia ale to nie kwestia Ukrainy bo tak jest wszędzie. Odessa ładna, my mieszkalismy pod Odess± ok 30 minut marszrutk± do odessy, mieli¶my blisko piaszczyst± fajn± plażę i było ok. Jak jedziecie z dziecmi to polecam aqua park kolo odessy - na swierzym powietrzu. Ceny niskie za wszystko, wiec jest ok. My chcemy tam na pewno wrócic.A jesli chodzi o Naddniestrze to tez obale mity, bo milicja grzeczna, na granicy bez problemów a nawet dostalismy pozwolenie na 24 godziny pobytu w Naddniestrzu. Spali¶my w Tyraspolu.
Pogl±dowo podam link do zapowiedzi filmiku z naszej wyprawy
https://www.youtube.com/watch?v=eW_Yoh4GcFY
zgłoszone do moderacji
szpak 14:36 | 20.01.2018
Witam, stan dróg na terenie Ukrainy zmienia się z dnia na dzień na lepsze, z Kjowa do Odesy masz autostradę w tylu naszej "gierkówki", Na Ukrainie nie ma już milicji jest tylko Policja i nie zatrzymuje pod byle pretekstem jak nie popełnisz wykroczenia to sobie jedziesz i jedziesz, Owszem mog± zatrzymać do kontroli jeżeli nie popełnisz wykroczenia ale jest to tylko rutynowa kontrola sprawdz± dokumenty zapytaj± się gdzie jedziesz i to wszystko. Ja po Ukrainie jeżdżę samochodem i motocyklem jeĽdziłem i za milicji ( różne do¶wiadczenia) teraz za Policji tylko same pozytywy. Nie słuchaj i nie czytaj tego co ludzie pisz± ja polecam Ukrainę. W przypadku jakich pytań pisz w miarę możliwo¶ci pomogę.
zgłoszone do moderacji
magdar 13:30 | 15.01.2018
Witam.My¶limy o wyprawie do Odessy w tegoroczne wakacje. Po przeczytaniu kilku wpisów na forach zaczęłam się zastanawiać czy warto. Czy kto¶ może się wypowiedzieć na temat stanu dróg, słyszałam że kiepskie. Jedziemy z dwójk± małych dzieci i st±d też moje obawy o bezpieczeństwo. Czytałam tez dużo opinii o łapówkarstwie milicji, zatrzymywaniu na kontrolę pod byle pretekstem. Mieli¶cie takie do¶wiadczenia? Z góry dziękuję za podpowiedĽ.
Chciałabym zahaczyć o Kijów, czy tam jest bezpiecznie? Poleciliby¶cie? Czy raczej odpu¶cić?
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie UKRAINA
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.