Forum dyskusyjne
KRYM - wczasy - kto chce się dołaczyć
kategoria podróże po świecie
kraj Ukraina
19950506 21:42 | 06.03.2007
Wybieramy się na wczasy na Krym lipiec/sierpień2007r.Jedziemy pociagiem bezpośrednio z Warszawy. W większej grupie bilety sa tańsze (w obie strony ok.350zł z miejscem leżacym). Byliśmy już tam 3 razy. Zachęcamy do zwiedzenia przepięknego Krymu, gdzie napewno będzie ładna pogoda i ciepłe morze oraz cudowne widoki. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to prosimy o kontakt 0-602 634 389, e-mail artur_pokrzywniak@o2.pl
iwko 11:05 | 23.06.2007
Co oglądaliście w ciągu Waszych trzech poprzednich wypraw? co jest godne polecenia? Gdzie nocowaliście? macie może jakieś namiary na tanie spanie? jak przemieszczalikście się po Krymie? nie ma problkemów transportowych?
19950506 13:48 | 23.06.2007
Praktycznie zwiedziliśmy cały Krym, bez Kerczu (zamierzamy zwiedzić w tym roku) oraz Eupatorii.Cały Krym jest piękny, więc trudno mi określić co najbardziej mi się podobało.
Polecam przede wszystkim okolice Koktiebiel z pasmem Kara Dah oraz złotymi wrotami, Bakczysaraj z Czufut Kale, Sewastopol i Chersonez Taurydzki, szczyt Aj Pietri, ale bez wycieczki do wielkiego kanionu , wodospad Dżur-Dżur, delfinarium w Partenicie, Jaskółcze Gniazdo (wycieczka statkiem), Jałta, Ałuszta, Nowy Świat (obowiązkowo - cudo!)- zatoki, plaża carska, pieczary Lwa Golicyna, Sudak z Twierdzą Genueńską, Teodozja z pięknymi plażami, Morze Azowskie z przepięknymi plażami z muszelek.
My zwiedzaliśmy indywidualnie, więc jeździliśmy w wybrane miejsca marszrutkami, na miejscu (czasami) "doczepialiśmy się" do wycieczek.
Generalnie nie ma problemu z podróżowaniem po Krymie. Jest bardzo dobrze rozwinięta sieć komunikacyjna. Czasami wykupywaliśmy wycieczki na stoiskach "EKSKURSJE". Jednak dużo taniej jest podróżować samemu. Z noclegami nie ma problemu, można znaleźć zarówno już w Symferopolu na dworcu, jak i w miejscowościach do których zamierzasz jechać.
aika 16:50 | 30.06.2007
Właśnie szukam ekipy, do której można by się dołączyć w drugiej połowie lipca. Kiedy dokładnie wyjeżdżacie ???
19950506 19:43 | 30.06.2007
Jedziemy 21.07.07 z Warszawy do Symferopola pociągiem (cena biletu grupowego 260zł w obie strony + 69zł miejsce sypialne). Będziemy tam ok.2tyg. Mamy fajne kwatery w Teodozji (8-9$ od osoby) i w Nowym Świecie 30-35$ od pokoju. Jak chcesz się z nami zabrać, to prosimy o info.
barman 09:15 | 01.07.2007
Przegladajac www nie udalo mi sie znalesc az tak tanich kwater (tj 8-9 USD). Mozesz powiedziec cos wiecej na ten temat ?Poza tym Teodozja na zdjeciach wyglad bosko : tutaj fotka namierzona w googleEarth http://www.panoramio.com/photo/1099031
19950506 18:06 | 01.07.2007
Skoro piszę, że mam kwaterę za taką cenę, to mam. Byliśmy tam w zeszłym roku, jest bardzo fajnie (nam się podoba). Jeśli chodzi o standard, to jest to pokój z szafą, łóżkami, stolikiem. Kuchnia, łazienka i WC wspólne dla 2-3 pokoi. Ciepła woda bez ograniczeń. Czysto, właściciele gościnni, mają busa, którym mogą nas obwozić po Krymie.
baniata 11:55 | 08.07.2007
Jeśli nie jest za późno to chętnie byśmy się z wami zabrali. Wysłałam już maila
sambir 10:30 | 17.06.2008
Ciekawe info o wakakacjach na Krymie - Ordzonikidze. Nie chcę sie powtarzać, więc podaję link do forum:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=791&w=80950423
waschow 20:26 | 17.06.2008
Skoro temat powrócił nie będę rozpoczynał nowego wątku. Wybieram się w lipcu na Krym. Z Krakowa podróżuje sam do Kijowa gdzie dołącza do mnie brat. Planuje 07.07 wyjechać wcześnie rano z Krakowa pociągiem do Przemyśla potem Medyka i wieczorem dotrzeć do Lwowa. Lwów pięknym miastem jest ale 10.07 z żalem bym go opuścił wsiadając w pociąg do Kijowa. Oczywiście podróż samemu jest kusząca ale razem zawsze raźniej:)Piszcie jak będzie w podobnym miejscu w podobnym czasie: waschow@interia.pl