Forum dyskusyjne
Kilimanjaro
kategoria podróże po świecie
kraj Tanzania
dzikson82 12:19 | 27.10.2012
Witam!razem z 2 znajomych planujemy wybrać sie pod koniec roku na kilimanjaro, bardzo proszę o rady i wskazówki. musimy zmieścić sie czasowo w widełkach 26 grudzień - 13 styczeń. ma ktoś jakieś cenne uwagi odnośnie przelotu, pobytu na miejscu? no i może ktoś sprawdzony na miejscu który za wejście na kili + safari skasuje mniej niż 1000$ na głowe? no i druga sprawa - jeżeli ktoś chętny do dołaączenia do nas to zapraszam :)
z góry dzięki za wszystkie wskazówki!
pozdr, Jarek
SzczytyAfryki 13:09 | 28.10.2012
WitamPo pierwsze o cenie 1000$ za Kili i safari to można tylko pomarzyć. Samo Kili najtańszą drogą to koszt w okolicach 1200$/osoba - im więcej osób tym taniej. Jeżeli chodzi o safari - cena zależy od ilości osób i tego, do jakiego parku narodowego się wybierasz. Serengeti i Ngorongoro są najdroższe. Ceny wahają się mniej więcej pomiędzy 150 - 200 USD i wzwyż (w wersji z lepszymi hotelami) za 1 dzień za osobę. Jeżeli chciałbyś namiary na zaufane i sprawdzone tanzańskie/kenijskie biuro organizujące trekkingi i safari zapraszam na priv: gerber@gerber.d7.pl.
Możesz też poczytać o moim podróżowaniu po Tanzanii w dziale relacje na mojej stronie: www.gerber.d7.pl.
Pozdrawiam
Gerber
chodor 17:34 | 02.12.2012
Za wejscie na Kili moze uda wam sie zapłacic 1000 usd za głowe + napiwki ok.200 usd. Safari to koszt ok. 165 usd za dzień + napiwki.Wybieram sie z zona do Tanzanii 21.12 - 11.01. Kili, moze Mt. Meru, 4 dni safari+ Zanzibar. W rzie pytan pisz na PW
Agucha 20:37 | 03.02.2014
Płaciłam w 2011 za Masai Mara 90 dol za dzień , w sumie byłam 4 dni. Nie wiem skąd cena 165 dol?
bynio 23:51 | 03.02.2014
NIe porównuj Masai Mra do Serengeti, to lekkie nieporozumienie.. Serengeti to koszt około 130-150 USD za dzień.Zbyszek
Agucha 15:23 | 07.02.2014
>NIe porównuj Masai Mra do Serengeti, to lekkie nieporozumienie.. Serengeti to koszt>około 130-150 USD za dzień.
>Zbyszek
a wskaż proszę główne przyczyny dla których mam nie porównywać?