Forum dyskusyjne
ALBANIA 4x4 - maj 2013 - Eksploracja Opuszczone
kategoria podróże po świecie
kraj Albania
nemet 16:34 | 30.01.2013
Daty: 10 – 26 maja 2013Bunkry i rakija... a także bajeczne, górskie krajobrazy, piękne dzikie plaże, starożytne zabytki kulturowe, trochę mniej stare "zabytki" wojskowe, specyficznie "czyste" miasta oraz masa innych skrajnych doznań ;)
Kraj spodobał się na tyle że pozostawia niedosyt po każdym razie, dlatego zawsze wracamy z nową chęcią aby poznać go jeszcze lepiej i jeszcze bardziej zagłębić się w jego dzikie, górskie ostępy.
WYJAZD EXPLORACYNJNY - czyli jedziemy także w zupełnie nowe, nieprzejechane dotąd miejsca aby wytyczyć nowe szlaki!
Trasa też będzie niebanalna - startujemy z polski a następnie planujemy przejechać do Albanii przez: Czechy, Austrię, Chorwację, Czarnogórę. Powrót natomiast miałby objąć: Macedonię, Serbie, Rumunie, Węgry...
Jesteśmy sympatykami 4x4 oraz opuszczonych i militariów, mamy już całkiem dobrze opracowane pomysły na trasy i ciekawe obiekty / miejsca do odwiedzenia. Pierwsza część wyjazdu skupiałaby się na dojeździe do Albani z przystankami w ciekawych miejscach w Chorwacji i Czarnogórze, druga część to już eksploracja gór, parków i mniej cywilizowanych miejsc w Albanii. Jak starczy czasu to wracamy przez Macedonię lub Serbię.
Kompletujemy skład do samochodów, w założeniu kameralna, zorganizowana grupa - 2-3 auta.
kilka fotek z poprzedniego wyjazdu: http://www.facebook.com/m...89214636&type=3
Więcej info pod tel. 513 063 109
Pozdrawiam,
Grzegorz
bart przeworsk 20:49 | 30.01.2013
czołem!tak sie składa że nasza grupa tez planuje wyprawe do albani :)
nas jest troszke wiecej 10 samochodów po 2 osoby w maszynie :)
planujemy wyjazd 26 kwietnia powrót 4 maja. jedziemy patrolami Y61. jest to nasza pierwsza wyprawa 4x4 w tamte rejony , w tamtym roku takim składem byliśmy na ukrainie , przejechaliśmy karpaty wzdłuż granicy ukrainsko rumuńskiej :)
drogi Grezgorzu jeśli możesz udzielić kilku rad, wskazówek, głównie pod kątem 4x4 bede wdzieczny :) nie wiem kiedy wy jedziecie ale mam nadzieje uda nam sie spotkac !!! pozdrowionka bart
nemet 10:02 | 31.01.2013
czesc, masz telefon wiec dzwon to pogadamy - najlepiej wieczorkiem.jedziemy w kolejny weekend po majowce wiec pewnie sie miniemy.
pozdrawiam
bart przeworsk 22:44 | 31.01.2013
oki,obecmie jestem w delegacji za granicą. odezwe sie po powrocie. pozdro