Forum dyskusyjne
Bali
kategoria podróże po świecie
kraj Indonezja
zelir 10:17 | 09.09.2013
WitamSzukam przyzwoitego noclegu na Bali , mogę liczyć na jakieś sugestie ? pomoc może link sprawdzonych hoteli pensjonatów w przyzwoitej cenie.
[konto usuniete] 19:18 | 09.09.2013
Na Bali jest ponad 2000 hoteli i pensjonatów, masz około 60 tysięcy pokoi hotelowych do wyboru w przeróżnym standardzie... przy takich ogólnych pytaniach warto podać choćby miejscowość albo przynajmniej część wyspy gdzie się wybierasz i czego oczekujesz.Moim zdaniem najlepiej pojechać, zobaczyć na własne oczy i wybrać sobie coś fajnego na miejscu, jest naprawdę z czego bo konkurencja jest ogromna.
Takie ogólne pytania przypominają post, który kiedyś się tu pojawił, "jakie buty są najlepsze do Azji?" :)
bynio 21:38 | 09.09.2013
Z butami to bylo proste. Wiadomo - wygodne.
zelir 21:53 | 09.09.2013
Dzięki za bardzo "cenne" wskazówki , już sobie poradziłem ...
[konto usuniete] 06:05 | 10.09.2013
TO teraz uwazaj TYLKO , przy wymianie pieniedzy ...w indonezi bardzo lubia numer na SZTOS !!
przeliczaj 3 razy , zanim oddasz swoje banknoty , Peace
Sa-Bina 19:15 | 10.09.2013
Zelir, nie oburzaj sie tak :) Po prostu sprecyzuj pytanie, a globtroterzy na pewno udziela Ci CENNYCH wskazowek!Ja tez mam pytanie... odnosnie lotow na Bali. Akurat sprawdzilam loty do Denpasar ( z Düsseldorfu, bo mieszkam niedaleko) i ceny sa porazajace (a moze normalne, a mi sie wydaja wysokie?)! 800 € w dwie strony z dwoma miedzyladowaniami. Lecicie na Bali (do Denpasar) czy na jakas inna wyspe i dopiero stamtad docieracie na Bali? Ile placicie tak mniej wiecej za loty?
[konto usuniete] 19:42 | 10.09.2013
Faktycznie troche drogo znalazlas, z Niemiec lecisz do Jakarty za jakies 500-600 euro, przy dobrej promocji moze byc jeszcze taniej, pozniej do Denpasar za grosze. Z Jakarty co 15 min cos leci na Bali :) Sprawdz sobie lokalne linie: AirAsia, Interlink, Merpati, Garuda, Sriwijaya, Lion, Citilink
zelir 19:46 | 10.09.2013
Nie oburzam się :) ale zamiast pisać wywód na 1000 znaków wystarczyło poprosić o sprecyzowanie zapytania. Zresztą nieważne800 Eur czyli ok 3300 PLN jest dobrą ceną bilety na Bali zazwyczaj przekraczają 4000 pln z Polski . My teraz Płacimy 3600 lecimy WAW-DPS również z międzylądowaniami , ale to norma przy takich rejsach. Możesz spróbować do Dżakarty widziałem cenę lotu 2300 zł W Dżakarcie złapiesz coś taniego na pewno AIR ASIA oferuje dobre ceny myślę że lot do DPS to koszt ok 400 pln .
ale możesz to sprawdzić na stronie Air Asia http://www.airasia.com/ot/en/home.page . Jeżeli masz pytania pisz na maila
Sa-Bina 19:46 | 10.09.2013
Co 15 min? Haha, dobre :D Dzieki za odp.
Sa-Bina 20:00 | 10.09.2013
Zelir, z Niemiec 2-tygodniowe wczasy na Bali z przelotem (jedno miedzyladowanie), sniadaniem, transferem i dojazdem na lotnisko na terenie Niemiec to koszt 1050 €, wiec dlatego 800 € za sam bilet wydaje mi sie drogo. Ale macie racje, alternatywa, a raczej urozmaiceniem podrozy bedzie Jakarta :)Zelir, kiedy lecisz?