/ / TAJLANDIA > Co polecacie niedaleko krabi > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Co polecacie niedaleko krabi

kategoria podróże po świecie

terron696 dołączył
29.01.2014

terron696 15:32 | 10.04.2014

jestem obecnie na krabi ale to jak dla mnie kompletna porażka .Nie mówię tu nawet o cenach tylko o syfie na plaży .Widok ładny acz monotonny. Co można odwiedzić stosunkowo blisko .Tak żeby 7,11 nie było rzadkością oraz żeby ceny za lokale nie zwalały z nóg. 1000 batow za pokój bez ac bo niby inne wysprzedane to porażka .

Jacek11111 dołączył
05.02.2014

Jacek11111 17:10 | 10.04.2014

http://kek.leszek.asia/index.php/kontakt

bog41 dołączył
02.09.2012

bog41 07:40 | 11.04.2014

By tam tam trzy tygodni temu i miałem ten sam dylemat. Ja zdecydowałem się pojechać na południe od Krabi, najpierw do Trang. To ok. 140 km od Krabi. Bus kupisz w każdym biurze, ok 350/400 bat. Można zatrzymać się w samym Trang (nie jest to miasto turystyczne) i stąd zrobić ze dwie wycieczki, albo na wybrzeżu przy Trang. W okolicach Trang prawie nie ma zachodnich turystów, ceny są niższe i jest mniej komercyjnie, niż w Krabi. Możesz też rozważyć przejazd ferry z Krabi na wyspę Ko Lipe. Wbrew ogólnym przekonaniom jest relatywnie tanio, wprawdzie sporo komercji, ale plaże i widoki są fantastyczne. Ja z Trang pojechałem do Satun, potem na Ko Lipe. W Satun niskie ceny, prawie żadnej komercji, ale też nie ma za bardzo co robić.

terron696 dołączył
29.01.2014

terron696 05:51 | 12.04.2014

Zraziłem się bo turystyczna informacja twierdziła że nie ma nic taniego w okolicy bo jest święto. Wcisnęli mi domek za 800bht .Taxi z dworca 500bht .Wcześniej miałem awarię autobusu i jechałem 17 godzin .Nie miałem już siły szukać samemu więc przystałem na tą ofertę .Plaża do której miało być 300m była z kilometr a na samej plaży syf bary wzdłuż 7 eleven miał tam zakaz wstępu bo ma z niskie ceny .Byle woda 30bht piwo 100bht .Jedzenie dobre ale maluteńko na talerzu .

terron696 dołączył
29.01.2014

terron696 05:58 | 12.04.2014

teraz jestem na plaży ao nang .Lokal 600bht z klimą czysto miło lodówka sporo gniazdek co mi potrzebne .Ceny spoko jedzenie bardzo dobre lecz też nie za tanio.7 eleven pod dostatkiem .Sporo barów i ciekawych ludzi .Wczoraj wpadłem na jedno piwo a wstaję dopiero teraz. Plaża też ma śmieci ale nie tak dużo .Generalnie jest o wiele fajniejsza. Pod koniec stacjonuje stado małp. Fajnie popatrzeć jak głupi ludzie dają się małpie okraść . Jednej dziewczynie małpa zabrała torbę wlazła na drzewo i od razu zawartość po kolei do wody która płynie pod drzewem . Dziś biorę auto i pewnie podjadę tam gdzie poleciłeś

bog41 dołączył
02.09.2012

bog41 09:09 | 12.04.2014

W Trang nie licz na plażowanie, jakość plaż jest taka, jak w Ao Nang. To jest raczej miejsce do zrobienia wycieczek po pobliskich wyspach (zwłaszcza słynna grota szmaragdowa - plaża w środku wysepki, do której dostęp jest tylko od strony morza przez jaskinię) i w głąb lądu. W Trang życie turystyczne koncentruje się wokół dworca kolejowego - biura podróży, night market, etc. Możesz się zatrzymać w PJ guest house (jedna przecznica od dworca kolejowego), pokoje z fanem po ok. 200 bat, Właściciel mówi jako tako po angielsku i może zorganizować wycieczki.
Jeśli preferujesz plaże, snorkering itp., to z Trang bierz ferry na Koh Lipe.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl