Forum dyskusyjne
Visa na lotnisku w Tanzanii
kategoria podróże po świecie
kraj Tanzania
marysia22 21:43 | 11.05.2014
Witajcie,Mam prośbę o podzielenie się doświadczeniem kupowania visy turystycznej na lotnisku- mam na myśli głównie lotnisko w Dar es Salaam. Czy mogą być jakieś problemy? Jakie dokumenty trzeba okazać? Czy wniosek wizowy jest na miejscu do wypelnienia czy trzeba go zabrać ze sobą?
Będę bardzo wdzięczna za wskazówki
SzczytyAfryki 09:18 | 12.05.2014
Z wizą na lotnisku nie ma problemu - 50 USD.Pamiętaj tylko o żółtej książeczce z informacją o aktualnym szczepieniu na żółtą febrę, bo czasem sprawdzają.
Zdjęć nie trzeba - robią je taką małą kamerką na miejscu.
Formularze dostajesz w samolocie.
Możesz je też pewnie dostać na lotnisku.
Pozdrawiam
Robert Gondek
www.szczytyafryki.pl
marysia22 13:20 | 12.05.2014
Bardzo dziekuję za odpowiedź:)
zuzkala 13:32 | 13.07.2014
Mam kolejne pytanie. Czy trzeba miec potwierdzenie zarezerwowanego hotelu? Wybieram sie do Tanzanii do znajomych, ale slyszalam opinie, ze lepiej nie wykazywac zadnych powiazan na miejscu i zeby uniknac komplikacji lepiej jest miec zarezerwowany hotel, ktory mozna po wydaniu wizy odwolac. A jezeli adres kogos w Tanzanii wystarczy, to trzeba miec zaproszenie? Czy ktos moze sie orientuje?
Zabcia 09:55 | 25.07.2014
Witam,co prawda ladowalismy na lotnisku kolo Arushy, ale nikt nas sie nie pytal o hotel. Sprawdzali tylko zolta ksiazecze ze szczepieniami, mialam wrazenie, ze zolta ksiazeczka byla nawet wazniejsza od paszportu ;)
Pozdrawiam
Zabcia