Forum dyskusyjne
Karimunjawa - Nocleg Pulau Nias lub okoliczne wysepki Sumatra - Nocleg
kategoria podróże po świecie
kraj Indonezja
biperion 15:23 | 01.10.2014
Witam,Czy ktoś zna i może polecić jakieś noclegi? Przez internet (booking.com i podobne) nic nie moglem znaleźć :/
Czy najlepiej jest tam pojechać w "ciemno" i coś się zawsze znajdzie? Dzięki z góry
jamaj 10:21 | 02.10.2014
witamz pewnością coś znajdziesz jednak nie jest łatwo bo wymyślają sobie ceny z kosmosu np.60$ za domek gdzie nawet nie ma plaży ani basenu lub 30$ za pokój ze wspólną łazienką
mogę polecić Azza taki mały pensjonacik tylko 4 pokoje dobre jedzenie prysznic w stylu bucket challenge ;) i tylko zimna woda czysto i coś ponad 10$ nie pamiętam dokładnie brak wi-fi i przerwy w dostawie prądu jak na całej wyspie
było jeszcze coś przystępnego po drodze z promu po prawej z wi-fi i ac ale ac jak dla mnie i tak nie ma sensu gdzie większość dnia nie ma prądu za to wycieczki na pobliskie wysepki to najpiękniejsza woda jaką widziałem w Indonezji polecam
biperion 10:28 | 02.10.2014
Dzięki wielkie jamaj!!Powiedz mi prosze, jak najlepiej to rezerwować, masz jakieś namiary może na te domki(mail, strona www), czy po prostu jedzie się i szuka na miejscu?
Zawsze rezerwowałem przez booking.com...
jamaj 01:28 | 09.10.2014
witamsorki że tak długo nie odpisywałem ale obecnie jestem w Boliwii,my byliśmy totalnie w ciemno wyspa polecona przez Polaków spotkanych po drodze i mam tylko właścicielkę w znajomych na fb ale nie wiem czy była by zadowolona jak bym dawał komuś namiary jej fb
ok mogę dać na priv ale z nią i tak nie dogadasz się po ang,osobiście uważam że powinieneś jechać w ciemno jest tam sporo miejsc noclegowych i z pewnością coś znajdziesz
promy pływają z rana są szybkie i 6-8h szybkie jeszcze raz droższe pamiętaj też żeby mieć jakiś zapas na powrót czasami nie pływają nawet kilka dni w zależności od pogody