Forum dyskusyjne
podróżowanie z rowerami
kategoria podróże po świecie
kraj Albania
karl 11:58 | 02.01.2015
Witam,Razem z kolega planujemy w kwietniu/maju pojechać do Albanii i Macedonii na wyprawę rowerową - około 2 tygodni podróżowania i zwiedzania. I tu się pojawia moje pytanie - jak najlepiej/najtaniej przetransportować te rowery i siebie z Polski do Albanii ( może być Macedonia ) ? Czy ktoś może tak podróżował i ma namiar na jakieś linie autobusowe ?
Z góry dziękuje za wszelkie informacje.
benbm 15:34 | 02.01.2015
Widziałem ekipy rowerowe docierali do Budapesztu pociągiem i dalej w kierunku Bośni
Piotrekbb 22:34 | 02.01.2015
Wiesz co autokarem będzie ciężko chociaż wiem że w piątki są linie autokarowe co jadą do Chorwacji i jeszcze są busy ona ci zabiorą rower. A z Chorwacji jak ci się uda dostać pod Czarnogóra to już masz nie daleko przez góry i jesteś. Albina jest ciekawa do jady uważaj na dziury przy drodze nie maja kratek jak u nas tylko odkryta dziura. No i weź pod uwagę że od 1999 roku mogą posiadać auta więc ich umiejętności a szczególnie wyobraźnia nie zna granic
karl 22:56 | 02.01.2015
Piotrekbb - a co proponujesz innego ? Sprawdzałem samoloty, ale to się nie opłaca. Autokar chyba jest najprostszy
Piotrekbb 18:38 | 03.01.2015
Jeszcze takie busy na 9 osób one smigaja z przyczepką widziałem i tam rower ci wejdziePoszukaj na internecie firm co się tym zajmują. Ja jestem z Bielska u nas to proste bo większość jedzie prze Cieszyn. http://www.autokar24.pl/polska-chorwacja.html to coś jest poszukaj
karl 12:16 | 10.01.2015
Dziękuje za informacje w sprawie autokaru - udało mi się już coś namierzyć.A co tych pociągów, to ktoś się może orientuje - po dotarciu do Budapesztu, jak dalej się kierować ?
janusz44 21:37 | 10.01.2015
Przewozy busem mające siedzibę w Tarnowie jeżdżą do Bałkanów. Rozmawiałem z nimi telefonicznie. Mogą zajechać do miasta na południu Polski - Kraków czy Katowice i innych, by zabrać pasażerów z innych miejsc. Rowery zabiorą, ale muszą być częściowo zdemontowane - np. koła, zaś ramy owinięte w folię, lub kartony. Namiary na firmę busową znaleźć można w internecie.