Forum dyskusyjne
Jestesmy świeżo po
kategoria podróże po świecie
kraj Jordania
Niedzwiedzik 22:00 | 23.01.2016
Jak ktoś ma jakieś pytania to jesteśmy świeżo po Jordanii, nie ma żadnych cyrków wojennych mimo sąsiedztwa Syrii, owszem mało turystów ale to ma duży plus gdyż w Petrze nie ma tłoku, Jordan Pass działa jak wiza do tego w bonusie do 40 miejsc wejścia za free (już sama wejściówka do Petry się zwraca), jak ktoś ma ochotę zapraszamy do naszej relacjiz 5 dniowego wypadu
http://niedzwiedzik.pl/strona-glowna/podroze/azja/jordania-2/jordania-2016/
mepokej 17:50 | 04.02.2017
Cześć! Słyszałem, że od 2016 przepisy w Jordanii uległy zmianie i jeżeli pobyt w Jordanii trwa dłużej niż 3 dni to nie pobierają opłaty za wizę. Czy wiesz coś na ten temat? Dziękuję!Patryk
Niedzwiedzik 19:24 | 05.02.2017
Z tego co sobie przypominam to to tak działa przy Jordan Passmasz linka:
http://www.jordanpass.jo/Contents/What_is_Jordan_Pass.aspx
a co do przepisów, zadzwoń/napisz maila do MSZ-tu powinni dać Ci odpowiedź jak to obecnie wygląda. Nas na lotnisku nikt specjalnie nie pytał ile dni chcemy być w Jordanii, pokazałem Jordan Pass i tyle.
Aga545 01:16 | 22.05.2017
Witam Mam pytanie Bedziemy w sierpniu przejazdem w Ammanie tzn bedziemy leciec tamtedy z 6 godzinna przerwa. Nie chcialabym siedziec przez ten czas na lotnisku. Uwazasz ze warto byloby pojechac gdzies do centrum cos zwiedzic. Dodam ze bedziemy tam od 8 wieczor do 2 w nocy.Dzieki
Niedzwiedzik 18:39 | 22.05.2017
Nie wiem jak teraz sytuacja z wizą ale jeśli masz wizę to warto; fajne miasto jest Cytadela na wzgórzu do zobaczenia Rzymski Teatr warto coś zjeść na mieście u lokalesów :)