Forum dyskusyjne
Jordania w grudniu 2018
kategoria podróże po świecie
kraj Jordania
[konto usuniete] 08:03 | 08.07.2018
Witam wszystkich globtroterów,wybieramy się z żoną końcem grudnia do Jordanii.
Nie szukamy współtowarzyszy podróży na całą wyprawę, a tylko na parę jednodniowych wycieczek.
- 29.12.2018 - wyjazd z i powrót do Ammanu :
pustynne zamki Qsar Al-Mushatta - Qsar Al-Kharrana - Quseir Amra - Azraq - Qsar Al-Hallabat.
Koszt samochodu z kierowcą dla 4 osób wynosi 75 JOD ( nas jest dwójka )
- 30.12.2018 - wyjazd z i powrót do Ammanu : Jerash - Ajloun - Umm Qais.
Cena ta sama jak w dzień poprzedni, czyli 75 JOD za czteroosobowy samochód z kierowcą.
- 31.12.2018 albo 01.01.2019 ( termin do uzgodnienia ) - wyjazd z i powrót do Madaby.
Betania , góra Nebo i Morze Martwe . Cena za samochód z kierowcą ( dla 4 osób ) 35 JOD.
Ten dwie pierwsze daty też można najprawdopodobniej przesunąć na 28 i 29 grudzień.
Gdyby ktoś w tym czasie był na miejscu i chciał się dołączyć to serdecznie zapraszam.
nitkaska 09:53 | 08.07.2018
Będę z przyjaciółmi w Jordanii w marcu więc tym razem do Was nie dołączymy, ale liczę na podpowiedź dotyczącą wynajęcia auta z kierowcą - sprawdzony? jakieś namiary?pozdrawiam
[konto usuniete] 10:42 | 08.07.2018
Kierowca nie jest sprawdzony - sprawdzę w grudniu.Znalazłem na tripadvisor jordan forum. Tam są różne namiary i opinie osób.
Nic tylko pisać i dobijać targu...
Jeżeli jedziecie w grupie, to chyba lepiej Wam wynająć samochód, bo wychodzi taniej niż wynajmowanie auta z kierowcą i jesteście niezależni.
Z tego co poczytałem, to po Jordanii jeździ się samochodem ponoć ok.
Oboje z żoną nie posiadamy prawa jazdy, więc opcja wynajmu samochodu przez nas nie wchodzi w rachubę. Z tego względu skazani jesteśmy na wynajęcie samochodu i kierowcy.
nitkaska 18:03 | 08.07.2018
dzięki :)Jedziemy w cztery osoby, przez tydzień, może 9 dni będziemy w komplecie, potem zostajemy we dwójkę. Mamy kierowcę toteż faktycznie taniej będzie wynajem auta. Do marca daleko więc niczego jeszcze nie planowałam w szczegółach, Twój post zmobilizował mnie do zrobienia choć wstępnego rozeznania. Odezwę się po Waszym powrocie - może coś podpowiesz.
pozdrawiam i życzę wspaniałej wyprawy :)