Forum dyskusyjne
Bezpieczeństwo w Kijowie
kategoria podróże po świecie
kraj Ukraina
abjaca 17:09 | 04.05.2017
Chciałbym ostrzec wszystkich wybierających się na wycieczki do Kijowa. Miasto, zabytki, hotele w zasadzie bez problemów Jednak podróże metrem to pewne kradzieże. Grasuje banda kieszonkowców trzeba przyznać profesjonalistów w swoim fachu. Przejechanie komunikacją a metrem w szczególności bez narażenia się na kradzież wydaje się być ponad siły zwykłego turysty ( zwinęli mi portfel z wewnętrznej zapiętej kieszeni). Nie wiem jak w innych miejscach bo nie doświadczyłem tam podobnych incydentów ale myślę że to przez to że już nie było mi co kraść.
szpak 23:19 | 04.05.2017
Życie jak wszędzie, w Warszawie jak będziesz jechał 175 to też ci zwiną.
abjaca 10:20 | 10.05.2017
>Życie jak wszędzie, w Warszawie jak będziesz jechał 175 to też ci zwiną.W Warszawie może a w Kijowie na pewno :-) w końcu Lwowska szkoła :-)
Robin z Nott. 01:51 | 06.05.2017
Kijów to pikuś-mi tam nic nie zawinęli a metrem sie najeździłem ze 100razy--rekordy bije Barcelona-przebiła słynny ze złodziejstwa na cały świat Rzym--dziennie (w sezonie)"pracuje"100 000 złodziei,..Tam kradną wszedzie--znajomy byl z rodziną --żeby go nie okradli jak jego brata co był wcześniej i okradli go w metrze-jego i jego rodzina +znajomych-10m osób i wszyscy okradzeni...Więc kumpel wynajął fure--był z żoną i dzieciakiem i- zwiedzał Sagradę ,rusza stamtąd przjechał kawałek i "kapeć"-- wziął sie za wymiane koła,dzieciak mu pomaga a tu zona krzyczy że przejeżdżający skuterowcy ukradli aparat--przez otwarte okno ....Pojechali na komisariat a tam setki okradzonych,no i w tym tłumie połowa to zlodzieje--kumplowi ukradli tam portfel --żona na szczęscie siedziała w samochodzie pilnujac reszty dobytku i syna--na tym komisariacie w 3h okradli jeszcze 30 osób :)
szpak 10:30 | 11.05.2017
>>>
>W Warszawie może a w Kijowie na pewno :-) w końcu Lwowska szkoła :-)
>
>
Ja zjechałem Ukrainę wzdłuż i wszerz spałem podróżowałem w różnych miejscach i odpukać w niemalowane nic mi się nie stało, no cóż mi pozostało współczuję ci takiej sytuacji, ja o Ukrainie mam dobre zdanie. Pozdrowionka.