/ / INDONEZJA > najlepsze polaczenie Krakow - Indonezja > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

najlepsze polaczenie Krakow - Indonezja

kategoria podróże po świecie

4escik dołączył
30.06.2017

4escik 11:29 | 11.12.2017

witam,

ktore polacznie jest najlepsze z Krakowa do Indonezji?

moze byc multi-city, aby przemieszczajac sie tam nie wracac z powrotem na to samo lotnisko

jaszon dołączył
28.11.2017

jaszon 15:46 | 11.12.2017

Najlepszy czyli jakie - najtańsze? najszybsze? czy najwygodniejsze? I kiedy?

Z Krakowa - oczywiście z przesiadką 1 lub 2 - trudniej jest co trafić w dobrej cenie choć czasami zdarza się. Natomiast dobre ceny ma latający także z Warszawy (z przesiadką w Doha) Qatar Air. T o świetne linie lotnicze, a Polsce oferujące często ceny promocyjne. Można nim polecieć do Jakarty, a wracać z Denpasar na Bal. Spodziewam się, że w styczniu będzie kolejna promocja. Ich oferty promocyjne z mijającego roku były np. do Denpasar w granicach 2600-2700 PLN (oczywiście w dwie strony).

Inne rozwiązanie to szukać promocyjnej oferty do Kuala Lumpur lub Singapuru. A mając już bilet do jednego z tych portów kupić kontynuację podróży do wybranych miejsc w Indonezji tanimi liniami. Polecam zwłaszcza Air Asia (malezyjski przewoźni) - można czasami trafić na połączenia (w jedną stronę) już za 30-50 USD. Z Singapuru lepsza siatkę połączeń ma indonezyjski Lion Air.

Strona Air Asi gdzie możesz kupić bilet, także obejrzeć siatkę ich połączeń: https://www.airasia.com/en/home.page?cid=1

Lion Air: http://www.lionair.co.id/

zapisz się na newsletter Fly4free - będą cię informować o promocjach. Dobra strona z promocjami jest też flipo: https://www.flipo.pl/pl/tanie-loty/

4escik dołączył
30.06.2017

4escik 16:28 | 11.12.2017

dzieki

mamy budzet powiedzmy 3200 na polaczenia w obie strony, z wawy jest tez ok, chodz nieukrywam ze wygodniej z krakowa juz wystartowac samolotem ;)

planujemy wrzesien-pazdziernik, ale zapewne na promocje trzeba patrzec juz wczesniej

jak jest przesiadka w Kuala Lumpur lub Singapurze, to wiza jest potrzebna ?

jaszon dołączył
28.11.2017

jaszon 22:21 | 11.12.2017

Do Malezji i do Singapuru obywatele Polski mogą wjeżdżać bez wizy na okres do 90 dni.

aszlekowski dołączył
20.08.2018

aszlekowski 14:49 | 20.08.2018

>dzieki
>mamy budzet powiedzmy 3200 na polaczenia w obie strony, z wawy jest tez

łooooo rany :) Kupowałem w ubiegłym roku na obecny październik - 1490 zł, 2 way Warszawa Jakarta.

4escik dołączył
30.06.2017

4escik 15:18 | 20.08.2018

my lecimy na bali wiec dodatkowwe koszty z jakarty + samolot do wawy

Yakin dołączył
01.01.2017

Yakin 16:19 | 20.08.2018

>my lecimy na bali wiec dodatkowwe koszty z jakarty + samolot do wawy

Są loty bezpośrednio na Bali. Nie trzeba się przesiadać w Jakarcie. Oczywiście lecąc z Warszawy minimum jednej przesiadki się nie uniknie.

4escik dołączył
30.06.2017

4escik 16:35 | 20.08.2018

lecimy KRK-FR-SING-BALI

warszawe oraz LOT omijamy dalekim lukiem ;)

aszlekowski dołączył
20.08.2018

aszlekowski 09:08 | 21.08.2018

>lecimy KRK-FR-SING-BALI
>
>warszawe oraz LOT omijamy dalekim lukiem ;)

1. z KRK do WAW zakładam, że komfortowo i szybko można przemieścić się pociągiem.
2. LOT też omijam duuuużym łukiem
3. Airasia miesiąc temu miała promkę 20 zł bilet w dwie strony Jakarta Denpasar (standardowo ok 120 zł)
4. Kto nie był, warto jednak przejechać tę drogę lądowo przez Javę i inne piekne zakątki
5. Ja ustrzeliłem piękny lot do Indonezji z jednym stopem za grosze i to:
a) w jedną stronę ze stopem w Stambule, co mnie bardzo cieszy bo nie byłem i to idealnie bo dolot rano o 8 i 12h stopu - piekny czas na szybkie odwiedzenie Stambułu.
b) w powrotnym kierunku 2h stopu tylko
c) lot nowoczenym A350 - juz nim leciałem w Azji - piękny, komfortowy, cichy i dobrze wyposażony samolot.
d) leciałem tez liniami tureckimi 2 razy i obsługe oraz jakośc jedzenia oceniam bardzo wysoko.

Już się nie moge doczekac ...

4escik dołączył
30.06.2017

4escik 09:15 | 21.08.2018

Java odpada, gdyz plan mamy Bali/Flores/Gili, bilitety na Flores i Bali juz zakupione

lecimy lufthansa + w Indonezji "garuda-indonesia"

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl