Forum dyskusyjne
ENDE
kategoria podróże po świecie
kraj Indonezja
4escik 10:03 | 14.03.2018
witam,Ladujemy w miescie ENDE i musimy spedzic tutaj jedna noc. Potrzebny nam nocleg, lecz na booking / agoda nic nie moge znalesc.
Posiada ktos namiary na jakis hotelhostel?
Gdzie jeszcze mozemy cos poszukac?
horn02 20:26 | 26.03.2018
Mam nadzieję, że inna nazwa tej wyspy to Flores.Znajdźcie najbliższy kościół i zapytajcie o Ojca Stanisława Wyparło .
Uwaga: trzeba powiedzieć, że chodzi o białego, starszego pana z Polski, ponieważ spora część tubylców może mieć na imię Stanisław lub Wyparło!!!
Kiedy chrzcił miejscowe dzieciaki wielu rodziców chciało by im nadać takie właśnie imiona.
Powiedzcie, że jesteście z Polski i znacie Ojca Stanisława.
Ostatni raz widziałem go w 2008r. i nie wiem czy jeszcze żyje ale powołując się na to nazwisko na pewno nie zostaniecie bez noclegu na Flores w okolicach Labuan Bajo.
horn02 20:30 | 26.03.2018
>Mam nadzieję, że inna nazwa tej wyspy to Flores.>Znajdźcie najbliższy kościół i zapytajcie o Ojca Stanisława Wyparło .
>Uwaga: trzeba powiedzieć, że chodzi o białego, starszego pana z Polski, ponieważ
>spora część tubylców może mieć na imię Stanisław lub Wyparło!!!
>Kiedy chrzcił miejscowe dzieciaki wielu rodziców chciało by im nadać takie właśnie
>imiona.
>Powiedzcie, że jesteście z Polski i znacie Ojca Stanisława.
>Ostatni raz widziałem go w 2008r. i nie wiem czy jeszcze żyje ale powołując się na to
>nazwisko na pewno nie zostaniecie bez noclegu na Flores w okolicach Labuan Bajo.
Na Flores jest jeden hotel dla białych - bardzo komfortowy ale dość drogi.
Paru miejscowych mówi po angielsku a ponieważ są wyjątkowo gościnni na pewno Wam pomogą.