Forum dyskusyjne
Krym lipiec pociągiem - kto z nami
kategoria podróże po świecie
kraj Ukraina
zralok 17:22 | 18.05.2008
Witam serdecznie. Wybieramy się w połowie lipca grupą 4 -osobową na Krym. Podróż chcemy odbyć pociągiem z Warszawy bezpośrednio do Symferopola, prawdopodobnie 12.07. (może wcześniej, gdyby komuś odpowiadało)- na dwa tygodnie. Szukamy jeszcze min. 2 osób, aby zmniejszyć koszty przejazdu - 40% tańszy bilet w dwie strony przy 6-osobowej ekipie. Z moich przeliczeń wynika że bilet po zniżce kosztowałby ok. 360 zł. w dwie strony.Jeżeli ktoś chciałby też zmniejszyć koszty to proszę o kontakt zralok@wp.pl
jaco 19:52 | 20.05.2008
że tak się wtrącę te 360 zł to od osoby ? bo jakby co macie samolot z Lwowa do Symferopolu za około 160 zł w dwie strony
webb 21:58 | 21.05.2008
Zanim wsiądziecie do samolotu ze Lwowa, proponuję najpierw go obejrzeć. 160,- w obie strony to chyba też małe przekłamanie, a jazda ukraińskim pociągiem też zapewnia niezapomniane wrażenia.
Bintuprik 18:17 | 23.05.2008
najtaniej by wyszlo pojechac w wawy do przemysla (50zł), stamtad autobusem do lwowa(15 zł), i tam wsiasc w pociag na Krym. Kilka lat temu jechałam z Lwowa do Odessy (300km od Krymu jakoś, 800km ze lwowa)), i zaplaciłam 50 zł w jedną stronę, w drugą jechałam pociagiem bez przedziałów za ... 25 zlotych.ale to troche przesiadek jest
waschow 23:40 | 25.05.2008
Wybieram się w lipcu do Odessy po drodze chciałbym zatrzymać się na kilka dni w Lwowie i Kijowie. Trochę z czasem u mnie słabo więc zacząłem sprawdzać tanie linie lotnicze. Wizzair np 11.07 Lwów - Kijów wychodzi 68 UAH (pewnie jeszcze +bagaż i za płatność kartą).Analogicznie Kijów - Odessa (np. 13.07). Zastanawiam się tylko jaki standard zaproponuje Wizzair pasażerom na Ukrainie.
human-ka 22:20 | 01.07.2008
też po mnie chodzi to pytanie...ale cóż ze względu na przyspieszenie powrotu zarezerwowaliśmy Simf- Kiev (przerwa na nocleg i zwiedzanie stolicy) i Kiev- Lviv własnie w wizzair
Pierwsze połaczenie całość dla 2 osób 250 hrywien, drugie ok 200 hrywien
Przygoda przygodą, ale mam nadziję że nie bedzie mialo to za wiele wspólnego z radziecką techniką sprzed lat 40 ;)
ktoś też skusił się na promocje wizzair?
ankh82 23:12 | 01.07.2008
polecam ta opcje, jest chyba najtansza. co prawda jak sie jedzie w ciemno- tzn kupuje biulet we lwowie, to moze byc problem, bo albo sa albo nie ma- to zalezy od widzi mi sie- kasjerki. jak jedna mowi nie ma, warto zapytac babki obok w okienku. pare lat temu noc spedzilam na lwoskim dworcu by dostac bilet i z rana dalo rade. mialysmy kupiennyj. no coz ok 70 zl wywalilysmy, troche zdarli, ale bylo ok.
ankh82 23:09 | 01.07.2008
"jazda ukraińskim pociągiem też zapewnia niezapomniane wrażenia."chyba poalkoholowe. ;)
mickin 22:50 | 02.07.2008
Ja jechałem z Poznani do Kijowa kuszetkami 212 zł( 2 lata temu) i po zwiedzeniu Kijowa na drugi dzień jechaliśmy do Symferopola tez kuszetkami tylko tu już dużo taniej. a potem busami z wokzału. proponuje w pierwsza stronę nie jechać przez Przemyśl bo jest to jak na początek wycieczki zniechęcający przejazd:) Powodzenia