/ / ETIOPIA > odległość Dalol od Addis Abeba > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

odległość Dalol od Addis Abeba

kategoria podróże po świecie

kraj Etiopia

iza8585 dołączył
27.05.2012

iza8585 11:13 | 01.10.2018

Mam pytanko bo nie mogę nigdzie znaleźć ile km jest z Addis Abeba do Dalol i ile czasu to zajmuje?
Będę zwiedzała południe kraju ale mam prawie trzy dni do zagospodarowania i zastanawiam się nad podróżą do Dalol.
Nie wiem czy ma to sens...

[konto usuniete] dołączył
00.00.0000

[konto usuniete] 14:44 | 01.10.2018

Nie byłam na Pustyni Danakilskiej, ale z tego,co mi wiadomo, sama tam nie dotrzesz, potrzebny jest zorganizowany wyjazd i do tego "opieka" żołnierzy. Płatna,oczywiście. Myślę, iż dobrym pomysłem jest kontakt z którąś z agencji w AA. Oni najlepiej wiedzą, ile potrzeba czasu na dotarcie do wulkanu. Bo, z mojego doświadczenia w Etiopii, ilość kilometrów do czasu przejazdu ma się nijak.

Wiesław dołączył
14.02.2009

Wiesław 21:10 | 01.10.2018

sama tam nie pojedziesz, trzeba jechać w wersji "zorganizowanej". Bylem tam w styczniu br Wyjazd z MEKELE z biurem podróży. Konwój to 5 samochodów z turystami + 2 samochody z ochroną.
Wersja dwudniowa: wyjazd około południa (po drodze lunch), przejazd nad słone jezioro, łażenie i gapienie na karawany wielbłądów, przejazd na kolację i nocleg (pod gołym niebem). Po śniadaniu przejazd do DALLOL (bajka). Potem oglądanie innych atrakcji m.in gorące (i śmierdzące) źródła i przejazd do miejsca pozyskiwania soli. Oficjalnie nazywa się to "kopalnia soli" chociaż w niczym nie przypomina klasycznej kopalni. Potem przejazd na lunch. To koniec wersji dwudniowej, wróciłem do Mekele. Pozostali uczestnicy kontynuowali wersję kilkudniową. Ponieważ byłem jedynym chętnym na wersję dwudniową byłem sam w samochodzie,( pozostali uczestnicy po trzy osoby w samochodzie). Za moją dwudniową wycieczkę zapłaciłem 200EUR

Wiesław dołączył
14.02.2009

Wiesław 06:34 | 02.10.2018

ponieważ masz bardzo mało czasu, zamiast DALLOL proponuję wypad do HARAR (lub HARER) 12godz autobusem z ADDIS ABEBA

00.00.0000

[konto usuniete] 21:00 | 02.10.2018

Wiesław,ubiegłeś mnie :) Chciałam zaproponować to samo. Harar jest niezwykle barwnym miastem, to super opcja.

Wiesław dołączył
14.02.2009

Wiesław 10:00 | 03.10.2018

>Wiesław,ubiegłeś mnie :) Chciałam zaproponować to samo. Harar jest niezwykle barwnym
>miastem, to super opcja.

dzięki
ps jak przymiarki do Rapa Nui

00.00.0000

[konto usuniete] 11:04 | 03.10.2018

Wypad na Rapa Nui nie udał się, niestety. Bilety były w zaporowych cenach i w sumie, mając 5 dni wolnego, polecieliśmy z Santiago na wodospady Iguazu. Też było pięknie.
A Wyspę Wielkanocną może uda się zdobyć od strony Polinezji. Kiedyś :)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl