Forum dyskusyjne
Kili bez agencji
kategoria podróże po świecie
kraj Tanzania
Lukasz1492 22:49 | 25.10.2023
CześćCzy może mi ktoś doradzić;
- czy istnieje możliwość wykupienia wejścia na Kilimandżaro po wylądowaniu w Tanzanii (JRO) i wynajęcia sobie lokalnej agencji w mieście Moshi?
Czy to wyjdzie?
Czy ktoś próbował i może coś doradzić?
Dziękuję za odpowiedź
Lukasz
jez 16:48 | 26.10.2023
Hej,Myślę, że jak najbardziej to może wyjść, ja korzystałam z agencji tanzańskiej, co prawda wszystko z nimi ustaliłam jeszcze przed przylotem (ze względu na ograniczony czas na miejscu), jednak znalezienie agencji już na miejscu nie powinno stanowić większego problemu. Turystyka w tamtym rejonie kręci się głównie wokół Safari i Kilimandżaro, więc myślę, że bez problemu kogoś znajdziesz, a jeśli chcesz to mogę Ci polecić agencję :)
Klim 04:13 | 27.10.2023
A tak samemu nie mozna, trzeba brac agencje i co sie z tym wiaze przewodnikow, tragarzy i innych, ktorymi trzeba sie opiekowac ?
Lukasz1492 16:21 | 27.10.2023
tak masz razje slyszalem ze sie zmienili. jesli znasz dobra agencje to proszę napisz - dzięki
Lukasz1492 16:17 | 27.10.2023
Ok. Poproszę o dobre polecenie. Dziękuję ;) myslisz ze bedzie taniej???
jez 20:03 | 30.10.2023
Polecam serdecznie zarówno agencję mauaadventures (https://mauaadventures.com), z której usług korzystałam podczas mojej wyprawy, jak i agencję kili_over_expeditions (kontakt na Whatsapp: +255762174708). Jeżeli chodzi o ceny, to różnica wg mnie jest ogromna w przypadk, czy wybierzesz agencję z Polski czy już jakąś lokalną. Z Polski wyprawa będzie dużo droższa niż z miejscową firmą, przynajmniej tak było jak sama robiłam research na swój wyjazd
Piotrekbb 19:51 | 22.01.2024
Witaj czy prosić o namiar można na ta agencje