Forum dyskusyjne
Safari Arusha itp
kategoria podróże po świecie
kraj Tanzania
gregw 09:50 | 01.08.2007
Witam,Właśnie wróciłem z Tanzanii. Byłem z Victoria Expeditions na Kilimandżaro
i później na safari. Z czystym sumieniem mogę polecić. Wszystko
w porządku, chociaż pracują w afrykańskim stylu co trzeba brać pod uwagę. Co do transferu z Nairobi do Arushy to można go wynegocjować z VE podobnie jak accommodation before/after safari ( by shuttle ). Cena niestety realna - trzeba liczyć ok 120 USD/person/day. Ceny stale rosną
( ostatnio od 1.07. o 30% wzrosły opłaty za wejście do parków ). Byłem też na walking safari - bardzo ciekawe spostrzeżenia poczyniłem, polecam. Mogę polecić przewodnika, z którym sie zaprzyjaźniłem ( 100% profesjonalizmu, humor ) - pod kątem Mt Meru i ewentualnie Kilimandżaro bo być tam i nie spróbować Kili.... Jeśli jesteś zainteresowany szczegółami - chętnie podzielę się swoją wiedzą.
zgłoszone do moderacji
zyzyrafa 20:03 | 31.07.2007
w Arushy tani i dobry jest hotel Annex Arusha Hotel, nocleg w 2-osobowym pokoju ze sniadaniem (czyli kawa, chleb i dzem) kosztuje 5$, oczywiscie standard jest adekwatny do ceny, ale jest w miare czysto, sa moskitiery, biezaca woda (goraca tylko w wybranych godzinach)
zgłoszone do moderacji
lodzianin 14:27 | 20.04.2007
Witam,byłem w lutym na Kili, 3 dni epędziłem w Arushy, transport z Nairobi do Arushy by Bobby Shuttle - 1600 Szylingów w obie strony (1 $=70 KSz),
w Arushy polceam House of Wine - najwiekszy wybór piw - 1 piwko = 1$
, co o noclegów nie polecam Kitundu Guest House - głównie ze względu na okolice - Kitundu - najniebezpieczniejsza dzielnica Arushy,
1 noc spędziłem w hotelu w centrum miasta , ale nie pamietam nazwy - łatwo trafić bo przy glównej ulicy
pozdrawiam
zgłoszone do moderacji
mistar 09:45 | 20.04.2007
Witam,W marcu 2008 planuję podróż do Kenii i Tanzanii. Jedziemy z żoną we dwójką. Kilka pytań. Jakie noclegi polecacie w Nairobi i Arushy? Jak najlepiej dostać się z Nairobi do Arushy? Myślę o safari z firmą Victoria Expeditions. Czy ktoś zna? Za 5 dniowe safari chcą 700$ od osoby - trochę dużo. Myślę w ogóle o "walking safari" i wejściu na Mount Meru. Ktoś może kogoś polecić?
zgłoszone do moderacji