Forum dyskusyjne
nurkowanie w okolicy Sipadanu
kategoria podróże po świecie
kraj Malezja
[konto usuniete] 20:22 | 28.11.2013
ma Ktos moze aktualne informacje ....peace !
zgłoszone do moderacji
Dużylotek 22:04 | 11.05.2009
Miałem okazję być w okolicy, która cię interesuje na początku kwietnia. Była to Mabul - rzut beretem od Sipadanu. Nurkowaliśmy tylko tam bo Sipadan musisz rezerwować minimum miesiąc wcześniej. Dzień nurkowy ( trzy nury ) ze wszystkimi gratami i lunchem kosztuje 300 RM czyli jakieś trzysta złotych polskich.Aha, korzystaliśmy z www.scuba-junkie.com
zgłoszone do moderacji
tintin 12:11 | 03.05.2009
raczej od niedawna... i nurkowałem tylko do tej pory na rafach morza czerwonego. w czerwcu będę robił Advanced i kilka nurkowań na wrakach, jeśli się uda tym samym zrobiłbym specjalizację wrakową...
zgłoszone do moderacji
markoo 08:55 | 03.05.2009
Jeszcze nie mamy biletów , plan jak co roku - raczej gdzieś w połowie października - Filipiny , Borneo część Malezyjska , Księstwo Brunei i wracamy przez południe Tajlandii. Powiedz mi czy długo nurkujesz ?
zgłoszone do moderacji
tintin 10:25 | 02.05.2009
Markoo, a kiedy dokładnie się wybierasz i na jak długo?
zgłoszone do moderacji
tintin 10:24 | 02.05.2009
dzięki chłopaki... myślę, że starczy czasu na Sipadan i na Bunaken... Markoo, a czy to prawda, że na Sipadanie nie ma już żadnych resorts i trzeba tam dopływać z Kapalai lub innych miejsc? i czy można dalej swobodnie tam schodzić z lądu na dodatkowego nurka?
zgłoszone do moderacji
markoo 08:19 | 02.05.2009
Jeśli nurkujesz a będziesz w tej okolicy nie zanurkować na Sipadanie to tak jak być pierwszy raz w Paryżu i nie widzieć wieży Eifla , być w Peru i nie odwiedzić Mchu Picchu - będę tam na jesień Malezja , Filipiny i jest to jeden z moich żelaznych punktów - pozdrawiam i życzę Ci udanego nurka
zgłoszone do moderacji
turkus 07:53 | 02.05.2009
jesienią ubiegłego roku włóczyłem się po Borneo , w Sampoerna spotkałem kilka osób które były w Sipadan, osobiście nie dotarłem , opinie jak o większości turystycznych miejsc w Malezyjskiej częsci Borneo , wszystko skomercjalizowane na maxa , pobyt na wysepce i nurkowanie możliwe tylko przy wykupieniu pakietów. Jeśli wolisz większą swobodę pomyśl o Bunaken ,
zgłoszone do moderacji
tintin 18:04 | 01.05.2009
chciałbym zasięgnąć informacji od osób, które tam były i korzystały z usług Kapalai Dive Resort. Chcemy tam polecieć, ale musimy mieć pewność, że warto... z opisu wynika, że tak, ale... często jest jakieś ale... i dlatego proszę o opinie.Będę wdzięczny za cenne informacje.
zgłoszone do moderacji