Forum dyskusyjne
wyprawa do malezji - pro¶ba o prady
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Malezja
rzymek 09:18 | 22.04.2012
Ja z kolei polecam przemieszczanie sie po malezji autobusami. Bilety sa bardzo tanie (np. Penang-KL 19zl, Malaka-KL 9zl), komfort jazdy super, zawsze tylko 3 ogromne fotele w rzedzie, autostrady jak na zachodzie europy. A czasowo wyjdzie pewnie nie dlugo dłuzej niz samolotem, gdzie musisz wszystkie odprawy przechodzic.lesniak 08:34 | 22.04.2012
Sorry, ale jaki¶ czas nie byłem na tym w±tku.Lagkawi polecam bardzo. Zatrzymac sie Mali Perdana Resort. Maja swoja stronę internetow±, zabookuj wczesniej, np przez agodę. Baza wypadowa.
Możesz stamta połyn±c promom na tajlandzka Ko Lipe, jest oczywi¶cie połaczenie promowe z Pangan (ale to akurat odradzam). Sama Langkawi jest bardzo ciekawa, Hopping Island, kojelka linowa na górę, wypozyczenie skutera i objazd wyspy o bardzo ciekawej linii brzegowej. Ja przyleciałem tam salomotem z KL i tam też wracałem. SprawdĽ poł±czenia Air Asia dok±d możesz polecies stamt±d. Mieszkałem niedalego lotniska i te samolociki latały często.
pozdrawiam
Wojtek
bartkos007 11:56 | 10.04.2012
Witaj,dzięki za porady. Potrzebował bym jeszcze bardziej szczegółowych informacji. My¶lę o tym aby zatrzymać się na wyspie Langkawi i z tamt±d organizować wycieczki - jak jest z transferem z tej wyspy do innych miejsc w Malezji. Czy znasz godne polecenia hotele w których można się zatrzymać.
pozdr
zgłoszone do moderacji
lesniak 09:23 | 23.02.2012
Witaj.Nie napisałe¶ kiedy i na jak długo chcecie tam jechać, jest to istotne.
Dolot: Najbezpieczniej szukać promocji w Lufthansie, równiez przez po¶redników do Kuala Lumpur lub do Singapuru. Ta druga opcja jest
lepsza z dwóch powodów.
- więcej promocji do SIN niz do KL
- zobaczycie niesamowite miasto-państwo XXI w.
Co do samej Malezji. Na Kuala Lumpur wystarczy jeden dzień. Niesamowite
wieże Petronas, Tower, Chinatown, meczety, parki. Jeżeli miałby¶ tam nocować szukaj hotelu w dzielnicy Bukit Bintag a nie w Chinatown. Chodzi
o standart, u Chinczyków taniej ale gorzej ze standartem. Z dworca
autobusowego Puduraya masz autobusy do Cameron Highlands, stamt±d
łatwo sie juz dostać do parków Taman Negara i na wyspę Penang.
A propos Cameron Highlands i Taman Negara polecam ten link
i bardzo trafne rady Rafała Sionkowskiego
http://www.goldenline.pl/forum/2685772/wrocilam-z-malezji/s/1
Przejechałem podobna trasę. Jesli chodzi o wyspy to Penang jest
mocniej zatłoczony. Polecam Langkawi, która jest rewelacyjna.
Poruszanie się z SIN do KL i dalej na Langkawi samolotami Air Asia
bilety kup z ich strony.
Wojtek
zgłoszone do moderacji
bartkos007 22:49 | 21.02.2012
Witam,planujemy podróż po¶lubn± do Malezji; z relacji stwierdzamy, że jest to niesamowity kraj - dlatego taki cel naszej podróży. Chcemy zaplanować cał± podróż zupełnie sami dlatego potrzebujemy porad osób które już odwiedzały ten kraj, tzn. jak dolecieć, gdzie najlepiej się zakwaterować oraz czym się przemieszczać i co warto zobaczyć? Dzięki za wszelkie porady.
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie MALEZJA
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.