Forum dyskusyjne
Kuala Lumpur
kategoria podróże po świecie
kraj Malezja
penny1 22:10 | 23.01.2011
Mam pytanko. Będziemy wraz z grupką znajomych mieli 12h przerwy między lotami. Chcielibyśmy ten czas wykorzystać na zwiedzenie Kuala Lumpur + Batu Caves i jeszcze co się da. Na stronach widziałem sporo ofert wycieczek organizowanych przez lokalne biura.W związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was brał udział w takiej wycieczce? Czy rezerwował bilet wcześniej, czy też na lotnisku? Ewentualnie, które biura polecacie, albo których nie polecacie. Po prostu zależy mi na tym by zobaczyć jak najwięcej i mieć szansę na powrót na lotnisko w odpowiednim terminie by móc wylecieć dalej do Australii tego samego dnia.
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i sugestie
hanskolo 14:00 | 25.01.2011
trudno cos poradzic,bo nie wiem,o ktorej masz przylot.przewaznie wszystkie wycieczki organizowane sa od ok 7-8 rano.odbieraja z hotelu lub spod biura.na lotnisku raczej nic nie zabukujesz.mozesz teraz przez net ale bedzie znacznie drozej a poza tym nikt na lotnisko po ciebie nie przyjedzie.ja bym sobie ta wycieczke odpuscil,bo to jest fizycznie prawie nie do wykonania w te pare godzin.pojedz soebie do miasta-golden tiangle jest pelne dobrych straganow z jedzeniem(powiedzialbym najlepsze w calej azji poludniowo-wschodniej),zrob sobie jeszcze spacer do Petronas Tower i z powrotem na lotnisko:)powodzenia,milego pobytu w KL i smacznego przede wszystkim.pozdrawiam
bozwie 20:47 | 25.01.2011
Nie napisałeś na jakim terminalu lądujesz, ale jaki by nie był (są oddalone od siebie niewiele) do centrum Kuala L. jest 45 km z transportem nie ma problemu ale licz w jedną stronę około godziny ( korki) .Co do zwiedzania to jest to za mało czasu. Samo centrum tj. Petronas Towers jest ok. Ale na taras widokowy tj.44 piętro możecie nie dostać wejściówek. Są darmowe ale jak byłam o 11 godzinie to wejście mieliśmy o 16 (a załatwiał nam kolega, który nas zaprosił (hindus mieszkający w Kuala Lumpur).możesz zobaczyć na moim blogu
http://www.azja2009-bozwie.blogspot.com/
amat 12:36 | 15.04.2011
wejściówki na PTT już nie są damowe... :( Najtńsze są po 10RM, potem 40RM, ale można też zjeść lunch za 200RM lub zamówić set chiński czy japoński za 300RM. 10RM to cena za 15min na mostku pomiędzy wieżamj.Byłam o 8.30 i byłam w 5.rzędzie zakręconej kolejki. Wstep na dany dzień otrzymuje tylko pierwsze 50osób. ja już się nie załapałam, ale poprosiłam i dostałam na ten sam dzien na 13.00, bo nast. dnia wyjeżdżałam dalej.
Wjazd na Menara KL to 38RM - czas oglądania nieograniczony.