Forum dyskusyjne

ubezpieczenie wiza na lotnisku

kategoria podróże po świecie

kraj Iran

skemot dołączył
01.02.2015

skemot 12:17 | 03.10.2016

Wykupiłem polisę w AXA Travel, wysłałem e-mail z prośbą o przetłumaczenie na angielski i wyszczególnienie, że obowiązuje w Iranie. Na drugi dzień poprawiony dokument dostałem e-mailem. Chyba nic pewniejszego w Polsce nie da się zorganizować.

zgłoszone do moderacji

bombay dołączył
13.06.2005

bombay 15:47 | 02.10.2016

ubezpieczenie IRHA pokrywa - tłumaczenie z polisy:
1. Płatność kosztów medycznych, chirurgicznych i zatruciowych.
2.Transport i przyjęcie do najbliższego szpitala w Iranie
3.Repatriację nieletnich (repatriation of minors) do kraju w przypadku hospitalizacji lub śmierci ubezpieczonego.

Kwota ubezpieczenia limitowana jest do 10.000EUR i obejmuje jedynie terytorium IR Iranu.
Jakby nie patrzeć - jest to bardzo ograniczone ubezpieczenie z bardzo niską kwotą, dlatego dobrze byłoby wykupić dodatkowe ubezpieczenie w renomowanej firmie w Polsce.

zgłoszone do moderacji

yosuku dołączył
16.10.2010

yosuku 15:10 | 02.10.2016

Na pewno nie w PZU , oni piszą tylko Świat i to dla nich wystarczy ( nie zmieniają na Iran ), koleżanka która z nami jechała wykupiła przez internet w Signal Iduna i poprosiła o zaznaczenie ze ubezpieczenie jest ważne w Iranie, to wystarczyło. My musielismy wykupić iranskie ( mielismy to z PZU ) i kosztowało nas to 16 USD od osoby. Ubezpieczenie iranskie pokrywa głównie ( tylko ?) transport zwłok wiec lepiej wykupić w Polsce...

zgłoszone do moderacji

skemot dołączył
01.02.2015

skemot 13:23 | 03.12.2016

U mnie też zadziałało przy wyrabianiu wizy na lotnisku. Polisa była od razu dwujęzyczna, nie było też problemu, aby dopisali na niej, że jest na Iran.

zgłoszone do moderacji

bartek79 dołączył
15.05.2011

bartek79 11:58 | 02.10.2016

Ja wykupiłem najtańszą polise w rankomacie z Axa, za 12 dni 45 zł. Zaznaczona jest na świat. Wystarczy napisac do axa maila i zmieniają na Iran.
Wize wyrabiam w Ambasadzie i we wtorek mam do odbioru, czyli wszystko było ok.

zgłoszone do moderacji

skemot dołączył
01.02.2015

skemot 16:18 | 01.10.2016

Do otrzymanie wizy na lotnisku niezbędne jest ubezpieczenie...

Podobno nie każda wykupiona w Polsce polisa turystyczna przejdzie, a największe szanse są jeśli na tej polisie wyszczególnione jest, że obowiązuje w Iranie i jeśli jest napisana po angielsku (źródła: fora internetowe). W przypadku braku ubezpieczenia (lub posiadania polisy niespełniającej kryteria) konieczne jest wykupienia ubezpieczenia na lotnisku.

Pytanie 1.: Czy ktoś ma pomysł gdzie taką polisę w Polsce wykupić, żeby dawała wysokie szanse, że zadziała przy aplikacji o wizę na lotnisku?

Pytanie 2.: Czy ma sens branie polisy z Polski, czy lepiej po prostu wykupić ubezpieczenie na lotnisku, które nie jest drogie (wg ostatnich informacji 14 EUR). Czy ktoś wie co ono obejmuje?

Prawdopodobnie najbezpieczniej jest wykupić ubezpieczenie i w Polsce i na miejscu, ale czy to ma sens..?

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl