Forum dyskusyjne
ceny Borobodur i Prambanan a także inne
kategoria podróże po świecie
kraj Filipiny
Pionderro 10:10 | 01.08.2015
>Po pierwsze Borobudur. Po drugie co to ma wspólnego z Filipinami?literówka bo piszę z telefonu dotykowego
co do filipin to sorki jestem tu nowy i nie bardzo wiedziałem jak zmienić
makensis 17:18 | 31.07.2015
Po pierwsze Borobudur. Po drugie co to ma wspólnego z Filipinami?
zgłoszone do moderacji
Pionderro 07:06 | 26.07.2015
Witam podaję ceny na lipec 2015r wejściówek do wymienionych obiektów. wrzuce też inne ceny1. jednodniowy objazd Borobodur i Prambanan bo tak jest fizycznie to koszt 650 000 lub 750 000 rupii w zależności od rodzaju samochodu. Odnosi się to to wynajęcia samochodu z kierowcą z hotelu. nie wiem jak jest na mieście ale napewno do negocjacji. ogólnie wycieczka ma 4 punkty czyli Borobudur, Prambanan, plaża oraz wytwórnia batiku jeśli się nie mylę. my zrobiliśmy tylko Prambanan i Borobudur. wytwórnia Batiku średnio nas interesowała a zamiast plaży kierowca zaproponował wjazd na punkt widokowy celem obejżenia zachodu słońca zapomniał tylko dodać że bilety na punkt widokowy dość drogie jak dla mnie, biorąc pod uwagę że w innych krajach takie punkty są za free. Ale nie mam pretensji tylko informuję.
ceny:
Borobodur- dorośli 250 tys. studenci 125 tys. dzieci do 6 roku życia 125 tys. rupii
UWAGA BILETY STUDENCKI TYLKO PO OKAZANIU LEGITYMACJII STUDENCKIEJ. Młodzież i dzieci od 6 lat do wieku studenckiego płacą pełną stawkę tj 250tys rupii
Prambanan- dorośli 225tys. dzieci do 6 lat oraz studenci 150tys. rupii z młodzieżą 6lat i do wieku studenckiego ta sama historia, ale my kupiliśmy dla 12 to latka bilet studencki i nikt nie wnikał w legitymacje.
WAŻBE- można kupić bilet łączony na obie świątynie i wynosi to 325tys rupi dorośli co do dzieci nie zwróciłem uwagi.
Kolej z Yogakarty do Surabai taka ta najdroższa z głównej stacji w Yogakarcie 210tys od osoby. jedzie cztery godziny podobno ale to potwierdzę po podróży. Bilety są imienne więc konieczny jest paszport. pociąg odjeżdża o 16:02 i Surabaji ma być o 20:15.
Ważna informacja: koniecznie rezerwujcie przynajmniej tydzien przed podróżą. na dwa dni wcześniej nam nie udało nam nie udało sie kupić biletów.
pozdrawiam Piotrek
zgłoszone do moderacji