Forum dyskusyjne

ceny Borobodur i Prambanan a także inne

kategoria podróże po świecie

Pionderro dołączył
24.07.2015

Pionderro 10:10 | 01.08.2015

>Po pierwsze Borobudur. Po drugie co to ma wspólnego z Filipinami?

literówka bo piszę z telefonu dotykowego
co do filipin to sorki jestem tu nowy i nie bardzo wiedziałem jak zmienić

zgłoś do moderacji

makensis dołączył
26.01.2009

makensis 17:18 | 31.07.2015

Po pierwsze Borobudur. Po drugie co to ma wspólnego z Filipinami?

zgłoszone do moderacji

Pionderro dołączył
24.07.2015

Pionderro 07:06 | 26.07.2015

Witam podaję ceny na lipec 2015r wejściówek do wymienionych obiektów. wrzuce też inne ceny

1. jednodniowy objazd Borobodur i Prambanan bo tak jest fizycznie to koszt 650 000 lub 750 000 rupii w zależności od rodzaju samochodu. Odnosi się to to wynajęcia samochodu z kierowcą z hotelu. nie wiem jak jest na mieście ale napewno do negocjacji. ogólnie wycieczka ma 4 punkty czyli Borobudur, Prambanan, plaża oraz wytwórnia batiku jeśli się nie mylę. my zrobiliśmy tylko Prambanan i Borobudur. wytwórnia Batiku średnio nas interesowała a zamiast plaży kierowca zaproponował wjazd na punkt widokowy celem obejżenia zachodu słońca zapomniał tylko dodać że bilety na punkt widokowy dość drogie jak dla mnie, biorąc pod uwagę że w innych krajach takie punkty są za free. Ale nie mam pretensji tylko informuję.

ceny:
Borobodur- dorośli 250 tys. studenci 125 tys. dzieci do 6 roku życia 125 tys. rupii
UWAGA BILETY STUDENCKI TYLKO PO OKAZANIU LEGITYMACJII STUDENCKIEJ. Młodzież i dzieci od 6 lat do wieku studenckiego płacą pełną stawkę tj 250tys rupii

Prambanan- dorośli 225tys. dzieci do 6 lat oraz studenci 150tys. rupii z młodzieżą 6lat i do wieku studenckiego ta sama historia, ale my kupiliśmy dla 12 to latka bilet studencki i nikt nie wnikał w legitymacje.

WAŻBE- można kupić bilet łączony na obie świątynie i wynosi to 325tys rupi dorośli co do dzieci nie zwróciłem uwagi.

Kolej z Yogakarty do Surabai taka ta najdroższa z głównej stacji w Yogakarcie 210tys od osoby. jedzie cztery godziny podobno ale to potwierdzę po podróży. Bilety są imienne więc konieczny jest paszport. pociąg odjeżdża o 16:02 i Surabaji ma być o 20:15.

Ważna informacja: koniecznie rezerwujcie przynajmniej tydzien przed podróżą. na dwa dni wcześniej nam nie udało nam nie udało sie kupić biletów.

pozdrawiam Piotrek

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl