/ / FILIPINY > Gdzie z Hongkongu na Filipiny > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Gdzie z Hongkongu na Filipiny

kategoria podróże po świecie

maszynista dołączył
14.09.2013

maszynista 21:47 | 12.02.2015

Witam,

skorzystałem z taniego lotu na fly4free z W-wy przez Moskwę do Hongkongu. Lecę 17.02. Do 14.03 mam czas, kiedy to odbieram mojego ojca, który przyleci do BKK 16.03.
Razem zrobimy wypad na południe Tajlandi i na GP Formuły 1 do Kuala Lumpur.

Tajlandię znam i raczej wiem, gdzie lecieć na odpoczynek.

Problem jest, jakie wyspy są ciekawe na Filipinach od 18.02 do 14-15.03 do odwiedzenia. Sorry. ale nie mam za dużo czasu na planowanie. Sam jutro jadę z Niemiec do Opola na 50 -tkę, niedziela kac i wtorek już wylot. Może mi ktoś pomoże?
Interesuje trochę plażowanie, raczej to bez wielkich tłumów,
zwiedzanie ciekawych budowowli, cudów natury, nie za mocny treeking. wobec tego, że jestem maszynistą - czy można na Filipinach podróżować pociągiem np. z Manili w jakieś ciekawe miejsce. Oczywiście, chciałbym zaliczyć
jazdę na loku, tak jak to było w Tajlandii i Wietnamie :-)

W listopadzie, też wyjechałem na "wariackich papierach", miałem tylko 2 dni w Sajgonie hotel po przylocie. Potem dwa tygodnie wypoczynku i zwiedzania Phu Quoc i dalej podróżowanie po całym Wietnamie - było super :-)

Napiszcie sami, gdzie byście sami chcieli być i co mi doradzacie.
Oczywiście Filipiny nie muszą być. Indonezja lub Malezja wchodzą też w rachubę.

Dzięki i pozdrawiam

Tomek

olgierd79 dołączył
02.11.2014

olgierd79 09:46 | 13.02.2015

Z mojego doświadczenia moge polecić Palawan- tam na chwile Puerto Princesa, podziemna rzeka a pozniej na polnocy na dłużej El Nido. Podobno juz nie tak spokojne jak kilka lat temu ale na pewno nadal pięknie :) Boracay to kompletna komercja, tłum ludzi i wyższe ceny ale nie mozna powiedzieć ze brzydko- po prostu inaczej- kto co lubi...

karenka dołączył
05.10.2014

karenka 23:23 | 15.02.2015

Witaj Tomek,jesli jak piszesz szukasz plazowania bez tlumow to polecam Panglao Bohol,zobacz pod..."polska oaza na Filipinach"
pozdrowki

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl