Forum dyskusyjne
Palawan od 25 luty do 10 marzec
kategoria podróże po świecie
kraj Filipiny
dzikus12 16:12 | 29.12.2014
Witam czy ktos w tym czasie wybiera sie na palawan bylem w marcu tego roku na palawanie 2 tygodnie i tydzien w polnocnym luzonie jak ktos szuka towarzystwa lub rad zapraszam ps (od 17 do 25 bede w tajlandii )
ewelove 23:52 | 01.01.2015
Cześć:) my wybieramy się na Filipiny z siostrą 21 lutego, lądujemy w Manili i właśnie zaczynamy planować co póżniej, jak masz rekomendacje co najlepiej zobaczyć w ciągu 8 dni, to byłabym wdzięczna :) 19-20 jesteśmy w Bankoku :)
ewelove 23:52 | 01.01.2015
Cześć:) my wybieramy się na Filipiny z siostrą 21 lutego, lądujemy w Manili i właśnie zaczynamy planować co póżniej, jak masz rekomendacje co najlepiej zobaczyć w ciągu 8 dni, to byłabym wdzięczna :) 19-20 jesteśmy w Bankoku :)
dzikus12 10:20 | 04.01.2015
nie macie za wiele czasu (mysle ze warto by bylo skoczyc na polnocny luzon ale odpuscil bym sobie banue i pojechal na dwa noclegi do sagady tarasy sa o tej poze roku zielone sa piekne jaskinie wodospad wiszace trumny potem odwiedzil bym palawan my bedziemy w port barton okolo 10 dni ))) nie polecam el nido chyba ze macie za duzo kasy i lubicie tlumy ! podaje maila do kontaktu kokoslupsk@gmail.com
momo11 22:13 | 04.01.2015
>nie macie za wiele czasu (>mysle ze warto by bylo skoczyc na polnocny luzon ale odpuscil bym sobie banue i
>pojechal na dwa noclegi do sagady tarasy sa o tej poze roku zielone sa piekne
>jaskinie wodospad wiszace trumny potem odwiedzil bym palawan my bedziemy w port
>barton okolo 10 dni ))) nie polecam el nido chyba ze macie za duzo kasy i lubicie
>tlumy ! podaje maila do kontaktu kokoslupsk@gmail.com
A to ciekawe, 4 różne osoby polecały mi El Nido i to podobno jedno z ulubionych miejsc...a o tłumach i o drożyźnie to słyszałam a propos Boracayu...ja będę tam już za kilka dni najpierw Sagada i Banue, następnie Palawan lot do Cebu i nie wiem czy Bohol czy Malapascua...
dzikus12 09:21 | 05.01.2015
Zapytaj te cztery osoby kiedy byly w El Nido !ceny z roku na rok razy dwa jest glosno itp znalezienie spania za 15 dolarow na osobe w samym el nido raczej nie mozliwe . Jadac tam w marcu czytalismy ze nie ma mozliwosci wymiany kasy ! MIT w marcu byly dwa kantory z czego jeden 24h i bank z opcja western union )
dzikus12 09:25 | 05.01.2015
>Zapytaj te cztery osoby kiedy byly w El Nido !>ceny z roku na rok razy dwa jest glosno itp znalezienie spania za 15 dolarow na osobe
>w samym el nido raczej nie mozliwe . Jadac tam w marcu czytalismy ze nie ma
>mozliwosci wymiany kasy ! MIT w marcu byly dwa kantory z czego jeden 24h i bank z
>opcja western union )
serdeczna prosba zapodaj na forum cene za dolara w kantorze najlepiej na lotnisku ))
i cene podatkow wylotowych nie moge znalesc czy cos w tej kwestii sie zmienilo )
momo11 15:45 | 05.01.2015
Dwie osoby dwa lata temu, jedna tydzień temu :-) (nadal na Filipinach), my zatrzymamy się na kilka dni w view deck cottages (1200peso za bungalow na dzień 5 minut od plaży czyli jeszcze przyzwoicie;)) kantor to akurat dobra wiadomość :)Lądujemy w nocy 9/10 stycznia także zanotuje ;)
dzikus12 11:27 | 11.01.2015
Hejka jaka cena dolara w tej chwili w manili? ???
olgierd79 15:02 | 11.01.2015
byłem w El Nido 3 lata temu jak jeszcze droga asfaltowa z Puerto Princesa urywała sie w połowie. Wtedy bylo jeszcze spokojnie chociaz bylo oczywiste ze to juz kwestia czasu bo miejsce mimo wszystko piękne :) jeżeli juz sie duzo zmieniło to pozostaje mi sie cieszyć ze widziałem jeszcze stare El Nido. Mimo wszystko jednak bym polecał...
makensis 01:45 | 17.01.2015
Najfajniejsze są te bambusowe domki po drodze, inny świat zupełnie..
kiwi0061 14:13 | 03.02.2015
El Nido jest urocze i naprawde warte odwiedzenia - wiekszych tlumow nie zauwazylem. Port Barton to naprawde spokojne miejsce - tez polecam. Osobiscie majac tak malo czasu wybralbym El Nido. W obu miejscach bylem rok temu. Pozdr.
yokomaki 16:34 | 21.01.2015
>nie macie za wiele czasu (>mysle ze warto by bylo skoczyc na polnocny luzon ale odpuscil bym sobie banue i
>pojechal na dwa noclegi do sagady tarasy sa o tej poze roku zielone sa piekne
>jaskinie wodospad wiszace trumny potem odwiedzil bym palawan my bedziemy w port
>barton okolo 10 dni ))) nie polecam el nido chyba ze macie za duzo kasy i lubicie
>tlumy ! podaje maila do kontaktu kokoslupsk@gmail.com
No wlasnie mi tez duzo osob polecalo el nido, bo pieknie . A w port Barton fajnie jest?
Szczepic sie na filipiny ? (dur brzuszny,tezec ,blonnica) My bedziemy 7 dni na Bohol i 7 dni na Palawan -el nido.
olgierd79 11:13 | 01.02.2015
bylem na Filipinach bez szcżepien i bez malaronu. Na szcżepienia zdecydowałem sie dopiero jadąc do Indii (i to w zasadzie wszystkie) a malaronu nie brałem nigdzie z miejsc w ktorych zalecają (Filipiny, Indie, Tanzania)- wystarczy duzo muggi :) oczywiscie WZW a+b warto miec wszędzie ja mowię tylko o tych dodatkowych... ale jak kto woli- to tylko moje zdanie