Forum dyskusyjne
najtaniej do iranu
kategoria podróże po świecie
kraj Iran
pyzol 16:43 | 22.05.2009
Witam serdecznie mam pytanko .Jak najtaniej i najkrócej dostać się do Iranu i z powrotem
Za rady z góry serdecznie dziękuje
annkapoznan 20:46 | 22.05.2009
Hej, pieć lat temu leciałam za 1200 PLN w obie strony przez Moskwę. Warszawa - Moskwa , tu przesiadka i dalej z Moskwy do Teheranu. Lot bardzo przyjemny i maszyna także :-))
pyzol 15:29 | 23.05.2009
Dzięki,ale jeszcze są wizy do Rosji,a to dodatkowe koszty.Przez Kaukaz nie wypaliło .Szukam innych tanich dróg drogipozdrawiam
szkieuko 15:47 | 23.05.2009
Kiedy kupujesz bilet tranzytowy przez Moskwę nie potrzebujesz wizy, bo nie wychodzisz poza lotnisko.
annkapoznan 22:51 | 23.05.2009
dokładnie tak jak mówi szkiełko. Jeśli nie wychodzisz poza lotnisko to wizy nie potrzeba. Tylko znajdź sobie jakieś fajne połaczenie, abyś za długo nie czekał, gdyż na lotnisku nie ma (może lepiej nie było) kompletnie żadnych atrakcji :-))
milka 21:16 | 03.06.2009
Ja kilka lat temu jechałam autobusem Przemyśl - Suczawa ( Rumunia) z Suczawy autobusem do Stambułu, a ze Stambułu autobusy bezpośrednie do kilku irańskich miast. Podróz naprawde bardzo tania i bardzo ciekawa :)polecam :)
pyzol 18:56 | 04.06.2009
Dzięki,a możesz napisać jak to wyszło czasowo ,czasu mam trochę małopozdrawiam
seegate 20:49 | 04.06.2009
Witam,nie wiem dokładnie kiedy planujesz podróż ale dosc tania opcja dostania sie do Istambułu jest lot z Katowic lub warszawy linia wizzair do bourgas ( bułgaria) a następnie tego samego dnia autobus do Istambułu. Z Istambułu autokarem do Iranu. Koszt połączenia jeżeli odpowiednio wcześniej wykupisz bilet na samolot wraz z opłatą za bagaż to wydatek 260zł plus autobus do Istambułu 80zł całość 340.Pozostanie ci tylko kupienie biletu do Iranu ale to nie powinno być drogie. Pamietaj tylko ,że idą wakacje i zależnie od terminu loty mogą być obłożone. Pozdrawiam
tweety 11:44 | 24.06.2009
przjazd autobusem przez Sofie, Istambuł i dalej do Teheranu ( z przesiadkami w tych miastach) wyniosl mnie 3 lata temu mniej niz 500 PLN . Jednak jest to chyba droga dla tych ktorzy mniej sie spieszą, lub chcą cos po drodze zobaczyć, bo nawet gdyby sie max sprężyć to przejazd trwa najmniej 5 dni. Ma jednak niewątpliwe atrakcje:) ja np musialem obtańczyć wszystkie irańskie koiety w autobusie do Teheranu. Bez wątpienia bylo ciekawiej niż w samolocie...
mirekKRK 20:19 | 05.08.2009
Sprawdz sobie przeloty Praga>Stambuł potem autobus kosztuje 50$/2 osoby - tyle płaciliśmy nieco ponad miesiac temu; z powrotem 60$/2os. Można też sprawdzić loty z Teheranu do Stambulu - wewnątrz kraju są dość tanie (KISH Tehran -40$/os)