Forum dyskusyjne
właśnie wróciłem z Iranu
kategoria podróże po świecie
kraj Iran
kielbasowski 11:26 | 24.09.2012
witam,jestem na świeżo po krótkim wypadzie po Iranie
Teheran - Mt Damavan - Yazd - Shiraz - Esfahan
jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem ........
pozdrawiam
michalpap 12:35 | 24.09.2012
W sobote jedziemy do Iranu i mam kilka pytań-czy jest tam spokojnie i bezpiecznie.
-czy mężczyżni muszą chodzic w ubraniach z długim rękawem
-jakie obecnie panują temperatury w Iranie
Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam.
Michał
kielbasowski 12:45 | 24.09.2012
- nie spotkaliśmy się z żadną negatywną/ agresywną postawą czy reakcją w stosunku do nas, otwarci i pomocni .... naprawdę byliśmy pozytywnie zaskoczeni ......- długie spodnie - mus, krótki rękaw z zasłoniętymi ramionami jest ok .........
- temp ok 30C im bliżej zatoki perskiej tym cieplej .........
miłego wypadu
Wiesław 09:50 | 25.09.2012
gdzie i jak załatwialiście wizę?
kielbasowski 12:40 | 25.09.2012
wizę załatwialiśmy na lotnisku w Teheranie - koszt 60 EUR wiza na 15 dnispotkaliśmy na miejscu parkę, która skutecznie przedłużała taką wizę ...
jeżeli załatwiasz w Polsce to konieczny jest authorization code - i tu odradzam korzystanie z IRANIANVISA.COM - turasy naliczają dodatkowe koszty a gdy zwraca im się uwagę wysyłają jakieś pierdy pogróżki itp ....
Wiesław 17:58 | 25.09.2012
dzięki za infojeszcze jedno: czy do wizy na lotnisku potrzebne jest zdjęcie
kielbasowski 22:29 | 25.09.2012
do wizy na lotnisku nie trzeba było .......
fire998 20:50 | 29.09.2012
Witam,planujemy wyjazd w Listopadzie :)
Czym podróżować najlepiej ??? Autobus, wynajem auta itp...
za wszelkie info dzięki bardzo
kielbasowski 18:02 | 30.09.2012
jak wygląda wynajem auta nie mam pojęcia ... mają dość specyficzny sposób poruszania się po drogach także prowadzenie samochodu musi być ciekawe :)generalnie wszędzie dostaniesz się autobusem i tak też robiliśmy, na dalsze trasy polecam busy nazywane VIP :) pełen komforcik ... idealne na nocki ....
często też przy trasie da rade się z kimś zabrać - najczęściej za symboliczną opłatą bądź za free zależy jak trafisz ...
pociągi z tego co się dowiedzieliśmy trzeba rezerwować z wyprzedzeniem
samolot - lokalne loty podobno w przystępnej cenie
kudik 21:51 | 03.11.2013
Troche aktualnych informacji o Iranie znajdziecie pod linkiem:http://www.blog.maszwakacje.pl/component/k2/itemlist/category/147-iran
Pozdr