Forum dyskusyjne
wynajecie samochodu 2PAX
kategoria podróże po świecie
kraj Myanmar
rubaszek 11:51 | 09.12.2013
Czy ktos m/og/lby mi polecic kierowce z Mandalay (tam ladujemy). Jakie sa "normalne" ceny wynajmu samochodu osobowego (z kierowca - Polakom nie wolno prowadzic samochodu w Birmie) na miejscu: te , podawane przez biura podrozy na stronaac web sa zaporowe!Dziekuje z gory za rade.
Wybieramy sie tam 18 grudnia.
Z najlepszymi zyczenismi Swiatecznymi
nitkaska 20:37 | 14.12.2013
właśnie zamieściłam ogłoszenie i dodałam wątek na forum z namiarami na takiego przewodnika. On jest z Yangon, ale myślę, że może dojechać do Mandalay. Koszta za takiego przewodnika z busem to 80-100$ dziennie. My lecimy w lutym i właśnie tyle płacimy (znaczy 100$ dziennie). Oczywiście nie interesują Cię już ani zakwaterowanie, ani wyżywienie ani wydatki związane z autem, także paliwa. Ceny przez różne biura są zaporowe, nam proponował p. M. Lenarcik (skądinąd koleś sympatyczny) 1450$ OD OSOBY za 8 dni...Jeśli masz jakieś pytania - pisz, może będę mogła odpowiedzieć:) Pozdrawiam!Anita
jedrzej 16:58 | 16.12.2013
Ta cena 100 $ obejmuje zakwaterowanie i wyżywienie kierowcy czy również Was?.
mario-mil 18:47 | 16.12.2013
Jeśli chcesz to dam namiary na sprawdzonego przewodnika z własnym busikiem.Byliśmy z kolegami trzy tygodnie temu i też Andy odebrał nas w Mandalay,zrobiliśmykrótką rundkę Mandalay Bagan,Inle Lake oraz cel naszej krótkiej wyprawy-festiwal balonów w Taunggy,następnie powrót do Mandalay.
Z usług Andy'go skorzystałem już drugi raz-facet jest nie tylko dobrym kierowcą ale też wspaniałym przewodnikiem-potrafi zorganizować noicleg-co obecnienie jest takie całkiem proste.Robi też za Anioła Stróża tak że na imprezie z ponad 300.000 ludzi czuliśmy się zupełnie bezpieczni!!
jedrzej 19:52 | 16.12.2013
Będę bardzo wdzięczny za kontakt. Przylatujemy do Mandalay 22.12. br. Hotel już mamy zarezerwowany, będąc na miecu możemy się skontaktować z Andy na transport do Inle Lake i ewentualnie dalej. Jakie są warunki?
mario-mil 19:59 | 16.12.2013
Stworzyłem nowy wątek dotyczący przewodnika w Birmie.Pytania proszę w nowym wątku.
nitkaska 21:08 | 18.12.2013
Jędrzej, w cenie którą płacimy Andiemu nie ma żadnych naszych wydatków. To koszt busa (paliwo i co tam jeszcze potrzebne), pracy naszego A. jego pobytu podczas objazdu. Nie ponosimy żadnych wydatków związanych z jego podróżą (noclegi, wyżywienie). Ale oczywiście możemy! Ja osobiście nie wyobrażam sobie sytuacji, w której ja jem a nasz opiekun siedzi sobie sam gdzieś w tle:)