Forum dyskusyjne
jak tam podróżować
kategoria podróże po świecie
kraj Myanmar
nitkaska 00:01 | 21.09.2016
na ile się orientuję, to w tym czasie masz małe szanse na zrealizowanie całego planu. Do Sittwe i Mrauk-U płyniesz łodzią, inaczej tam się nie dostaniesz, to jest dość czasochłonna wyprawa. Myślę, że 4-5 dni minimum. Na resztę zostaje Ci kurcgalopek, zwłaszcza że chcesz się pewnie poruszać lokalnym transportem, a pamiętaj, że jeździ się naprawdę wolno bo po pierwsze drogi są w fatalnym stanie, po drugie na drogach toczy się życie...Ja przeznaczyłabym na tę trasę minimum trzy tygodnie. W samym Bagan warto być ze dwa - trzy dni, nad Inle też dwa - trzy, zresztą i w Yangon i Mandalay także. No i po minimum jednym dniu na przemieszczenie się z jednego punktu do drugiego... Tak z grubsza bardzo to wyliczam, może ktoś skoryguje moje wyliczenia.
Ja podróżowałam z birmańskim przewodnikiem Andym, co podniosło koszt wyjazdu i miało swoje plusy i minusy, ale miało zalety niezaprzeczalne. Byłyśmy na miejscu 18 dni i do Sittwe nie było szans dotrzeć...
Jakby co mój plan zamieściłam tu:
http://takemytrip.pl/plan-podrozy-19-birma-azja
pozdrawiam :)
zgłoszone do moderacji
[fb] Karol Pelczar 13:26 | 20.09.2016
Witam serdecznie. Planuję odwiedzić Birmę na okres ok 14 dni. Mam wstępny plan co chciałbym zobaczyć ale wiem,że rzeczywistość może mocno zweryfikować ten plan. Chce zrobić pętle. Yangon-Ngapali-Sittwe-Mrauk-Sittwe-Bagan-Inle Lake-Mandalay i tu pojawia się moje pytania czy ktoś z będących w Birmie pamięta może orientacyjne czasy przejazdu/przepłynięcia między tymi punktami? Nie stać mnie raczej na loty samolotem na miejscu. Chętnie też wysłucham sugestii na ewentualną zmiane planów.
zgłoszone do moderacji