Forum dyskusyjne
Bilety lotnicze w Birmie
kategoria podróże po świecie
kraj Myanmar
fotoel 09:52 | 16.07.2014
WitamMam zaplanowany wyjazd do Birmy w październiku 2014r. Czy ktoś może mi udzielić informacji w jaki sposób i od jakiego przewoźnika najlepiej zarezerwować bilety na przeloty w Birmie.
marka9 17:38 | 16.07.2014
Szukaj najtańszych biletów do Bangkoku, bo z Bangkoku dolecisz do Birmy za nieduże pieniądze Air Asia (ja tak robiłem i wychodziło zdecydowanie najtanij!!)
fotoel 07:13 | 17.07.2014
Tak bilety z Bangkoku mam ale chcę zarezerwować bilety lotnicze wewnątrz kraju (w Birmie)
makensis 17:02 | 23.07.2014
Jest kilka zobacz w wikipedii/wikitravel - niestety nie współpracują z żadną platformą typy skyscanner, pozostaje każdą z nich odwiedzić z osobna. Można bez problemu zabukować online, co jeszcze jakiś rok temu było niemożliwe. Nieczęsto się trafiają promocje, więc zakup z wyprzedzeniem nie zawsze jest uzasadniony.
marekTravel 23:58 | 23.07.2014
Najlepiej na miejscu w Yangoon (lub Mandalay - zalezy gdzie lecisz z BKK). Biura podrozy mialy zawsze tanie bilety na drugi dzien...chyba ze trafisz na jakies swieta..
Przemysław Supernak SuperGlob 10:24 | 24.07.2014
A jaki jest koszt biletu np. Z Yangon lub Mandalay do Bangkoku (lub w drugą stronę), jeśli kupuję bilet na miejscu z 1, 2-dniowym wyprzedzeniem?
makensis 17:36 | 15.08.2014
Minimum 150zł. Przy braku promo max. 300zł, a więc wciąż tanio. Poza tym można się pokusić z Yangoon powrót autobusem do Tajlandii(nie jest to zbyt komfortowa opcja i tania).
makensis 17:37 | 15.08.2014
Z Mandalay oprócz BKK mamy Chiang Mai, zawsze to jakaś alternatywa :)
daniel69 16:16 | 17.08.2014
Z mojego doswiadczenia wiem,ze do Birmy najlepiej dostac przez Banghok.Lataja samolotu Air Asia do Mandalay i Yangon.
Natomiast w Birmie działa kilka rzadowych lini Lotniczych : KBZ, Air Mandalay,
Air Yangon, Air Bagan - obsługują je w miare nowe ATR 72 i 45 ,
Cena za bilet , jest taka sama w dniu zakupu na lotnisku,biurze podrózy ,czy jak kupisz przez internet,byłem w 2013 i ceny za przeloty bylo do przyjęcia dla sredniozamożnych turystów .Bywa ,ze na lotnisku jest po kilka lotów krajowych w małych odstępach czasu i zeby sie niepogubic, do którego samolotu, trzeba sie udac,to obsługa daje takie ogrągłe naklejki na ubranie z nr loto,godz odlotu,i nazwa lini lot.Bardzo to pomocne jest z uwagi i na to,ze pawilony lotniskowe sa małe,ludzi i turystów duzo,a samoloty odlatuja co chwila.
jamaj 14:33 | 23.08.2014
witambyłem w Birmie jakieś 2 mieś temu i polecał bym nocne autobusy są one dość mocno rozwinięte biorąc pod uwagę turystyczne destynacje co prawda do najtańszych w Azji nie należą ale są dość wygodne no i zaoszczędzasz na noclegu
ps. jak wybierasz się do Bagan jest duże prawdopodobieństwo że wjeżdżając za dnia uda ci się uniknąć opłaty rządowej 15$ od strony lotniska to niemożliwe tak samo nocą
pierwszym razem nocą mnie skasowali a za drugim za dnia nie ,spotkałem też mnóstwo osób które wjeżdżały za dnia i nic nie płacili ja korzystałem za drugim razem z przewoźnika o nazwie OK lecz to nie autobusy tylko vany
a bilet jest ci potrzebny do wejścia na najwyższą świątynię na której jest masa ludu i nie warto lepiej i kameralniej gdzieś obok chyba że lubisz przeciskać się między wrzeszczącymi Japończykami do niczego innego bilet nie jest potrzebny pozdrawiam i miłej podróży
lucasinchina 14:38 | 12.10.2014
Kiedy lecisz? My (2 osoby) lecimy 19 października z Bangkoku do Yangoon.