Forum dyskusyjne
e-wizy - ktoś już przerabiał
kategoria podróże po świecie
kraj Myanmar
mirongie 13:21 | 17.09.2014
Cześć!Od września jest możliwość załatwienia wizy turystycznej do Birmy przez internet.
Czy ktoś już to przerabiał?
Pozdr
mirek
mirongie 14:28 | 25.09.2014
z ciszy, która zapadła wnoszę że jestem pierwszy :)Wypełniłem wnioski, dokonałem opłaty wirtualną kartą i czekam na przyznanie wizy a właściwie czegoś w rodzaju promesy wizowej.
Strona działa bez problemu, wszystko sprawnie i szybko, zdjęcie też się szybko załadowało. Płatność do Singapuru.
Dam znać jak się uda.
Pozdr
Mirek
nitkaska 21:45 | 26.09.2014
super, ja musiałam w Berlinie... Pozdro
mirongie 10:47 | 30.09.2014
Cześć!Dokładnie piątego dnia, tak jak to jest deklarowane na stronie, dostałem "visa approval letter"! Jestem pod wrażeniem :)
Lecę w połowie października - dam znać jak to wygląda na lotnisku.
darcia 00:24 | 29.09.2014
Hmmm...mysle, ze na wiekzzosci przejsc granicznych w Myanmarze moze byc problem z jej rozszyfrowaniem i odczytaniem. Chyba ze lecisz samolotem do Mandalay...ale na przejsciach ladowych mozesz sie rozczarowac bo zostaniesz cofniety. Spedzilam w tym kraju 3 miesiace i przejechalam go na rowerze wiec troche poznalam zasady panujace w MMyanamrze.
mirongie 10:51 | 29.09.2014
Korzystanie z e-wizy jest możliwe tylko przy wjeździe na lotnisku w Rangunie. W trakcie aplikacji jest lista rozwijalna, gdzie można wybrać punkt wjazdu ale zawiera tylko Rangun :(pozdr
strogg 11:32 | 29.09.2014
tzw e-wiza to jest nic innego jak VOA, która jest dostępna na lotnisku w Rangunie od 2012 roku, serwis obsługuje tylko płatności i wysyła promesę a wizę robisz na lotnisku. Wcześniej była strona jakiegoś pośrednika teraz zrobili bardziej "oficjalny" serwis. Jak ktoś chce wjechać lądem z Tajlandii to wizę trzeba zrobić w Bangkoku.
mirongie 16:24 | 12.10.2014
Pozdrowienia z Yangon'u!Okazuje się, że e-wiza działa i, jeżeli komuś nie przeszkadza, że trzeba przylecieć do Yangonu, to jest to bardzo wygodna opcja! Wbrew temu co nspisał strogg procedura jest inna niż dla VOA. Ci którzy korzystali z VOA np. biznesowych itp. musieli stać w kolejce do okienka "Visa on arrival" natomiast my, z wydrukowanym w domu "visa approval letter" przechodziliśmy wprost do kontroli paszportowej gdzie gość przy pieczątce w paszporcie wpisywał nimer e-wizy i gotowe!
Tak więc jest to ciekawa alternatywa dla wizyty w Berlinie czy wysyłania paszportu.
narjal 15:17 | 03.10.2015
29 września wystąpiłam o e-wizę. Dziś 3 października dostałam potwierdzenie, że dostałam, ale wydali ją już 30 września. Jest ważna 3 miesiące od 30 września. Jest na niej napisane, że data ważności wizy nie jest powiązana z terminem pobytu w Birmie. Data wyjazdu będzie wstęplowana w paszport, czyli rozumiem, że te 3 miesiące mam na wjazd ale nie muszę wyjechać w 3 miesiące. ???
jamaj 02:25 | 06.10.2015
Wiza do Birmy na trzy miesiące to jakaś nowość, spotkałem tylko jedną osobę która miała coś takiego tylko musiała udowodnić że uczy się w jakiejś szkole medytacyjnej.Normalnie to było miesiąc bez wyjątków ?
olkot 10:17 | 09.10.2015
Właśnie dostałam approval letter. Piszą tam, że powinnam mieć bilet powrotny, którego nie mam, bo nie mam pełnego planu wyjazdu.Czy bez powrotnego biletu rzeczywiście będzie problem z wjazdem do Birmy?
mirongie 14:43 | 20.10.2015
z tego co pamiętam to nikt nie sprawdzał naszych biletów na wjeździe, więc powinno być OK (ale, żeby nie było na mnie jak coś pójdzie nie tak :-P )
jamaj 03:43 | 20.11.2015
Ja bym nie ryzykował to jednak jeden z bardziej nie dostępnych krajów w Azji
olkot 16:21 | 15.01.2016
Nikt nie pytał o powrotny. Nie miało też znaczenia, ze na wizie jako port wjazdowy był wpisany Mandalay, a lecielismy w końcu do Yangonu.