Forum dyskusyjne
snoorkowanie egzotyczne wyspy prośba o pomoc
kategoria podróże po świecie
kraj Filipiny
Ania_Ra 17:34 | 01.07.2015
WitamPlanuje z mężem w Styczniu 2016 r polecieć na 3 tygodnie na Filipiny.
Interesuje nas typowy wypoczynek, na rajskich wyspach z możliwością snoorkingu z plaży.
Dlatego bardzo proszę o pomoc w określeniu trasy zwiedzania wysp, na których moglibyśmy coś zobaczyć na wyspie i w wodzie.
Zainteresowała mnie miejscowość Donsol, gdzie organizowane są wycieczki na snoorkowanie z rekinami wielorybimi, jest to moje marzenie.
Napewno chcielibyśmy zwiedzić wyspę Bohol i zatrzymać się na Panglao w Sunside.
Preferujemy transport samolotami lub szybkimi łodziami.
W styczniu 2015 r. byliśmy w Indiach, na sri Lance i na Malediwach.
z góry dziękuje za pomoc
nitkaska 20:07 | 01.07.2015
trafiłam na bardzo dokładną relację z wyprawy na Filipiny z pobytu 3 tygodniowego z podobnymi preferencjami na takim portalu:http://takemytrip.pl/kontynent-3-azja
Ania_Ra 16:21 | 02.07.2015
>trafiłam na bardzo dokładną relację z wyprawy na Filipiny z pobytu 3 tygodniowego z>podobnymi preferencjami na takim portalu:
>http://takemytrip.pl/kontynent-3-azja
Dziękuje Bardzo za odpowiedź, ale jakoś te wysypy mnie nie zachwiciły,
zastanawiam się dlaczego każdy lata na tą wyspę Palawan? a z opinii nie jest ona ciekawa, tak samo miasto el nido ? piszą ludzie, że komercyjne, że drogo to co tam jest takiego że się lata? :-)
nitkaska 18:05 | 02.07.2015
cóż, na Filipinach nie byłam, jedynie wybieram się i szukałam jakiś podpowiedzi. Na tym portalu sama zamieściłam dwie swoje relacje. Myślę, że można autorowi tamtego planu z Filipin zadać kilka pytań, może to rozwieje Twoje wątpliwości i pomoże wybrać najfajniejszą trasę:) Pozdrawiam!
[konto usuniete] 18:36 | 02.07.2015
A może chcielibyście podzielić się wrażeniami z podróży i pobytu z naszymi Czytelnikami i -- przy okazji -- wygrać atrakcyjne nagrody w konkursie?:)Jeśli tak, zapraszam do udziału http://www.plan4fun.pl/konkursy/2015/15
karenka 20:05 | 02.07.2015
Snoorkowanie na Panglao i okolicznych wysepkach napewno zaliczycie do bardzo udanych,rowniez zolwie i rekiny wielorybie sa w poblizu (Balicasag i Oslob) wiec Donsol mozna sobie podarowac,Bohol to wycieczki fakultatywne (relaks i adrenalina)Warto wybrac sie na wyspe Camiguin ktora jest w zasiegu wzroku z Alona czy Dumaluan Beach a tam czeka na Was podwodny cmentarz (rewelacyjne snoorki) czynny wulkan oraz ciekawe plaze o roznym zabarwieniu,jest jeszcze Cabilao.
Palawan na kilka dni czemu nie,najgorsza jest przeprawa miedzy polnoca i poludniem wyspy (dla wytrwalych)....
"Polska Oaza na Boholu" tez jest warta odwiedzenia,decyzja nalezy do Was :)
Ania_Ra 11:44 | 03.07.2015
Mam pytanie a jak się dostać z Panglao na Wyspę Camiguin ? czy jest jakiś prom? ewentualnie czy jest możliwość wynajęcia jakiejś szybkiej motorówki?
Ile taka przyjemność kosztuje?
karenka 22:40 | 03.07.2015
Prom odplywa z Boholu,miejscowosc Jagna,bilet kosztuje 500-1000 peso w zaleznosci od standardu kabiny,mozna tez poleciec niewielkim samolotem z Cebu na Camiguin,szybkie lodki odpadaja....
Ania_Ra 11:48 | 04.07.2015
>Prom odplywa z Boholu,miejscowosc Jagna,bilet kosztuje 500-1000 peso w zaleznosci od>standardu kabiny,mozna tez poleciec niewielkim samolotem z Cebu na Camiguin,szybkie
>lodki odpadaja....
Karenka a powiedź proszę ile taki prom z wyspy bohol płynie na Camiguin? i jak nazywa się przewoznik, aby mogła sprawdzić godziny w internecie.
oraz mam pytanie czy znasz kogoś kto pomógł by nam się dostać od was na Pamilacan?
oraz ostanie pytanie czy warto zatrzymać się na Cebu- Matcan? na google widzę, że jest jakiś reef flat? chodzi mi tutaj czy jest możliwość snoorkowania z plaży.
karenka 08:15 | 06.07.2015
Podroz trwa 4 godziny,przewoznik to Super Lite Ferry,na Pamilacan zawiezie Was nasza lodz,Mactan-Cebu reef flat lepiej zamienic na pobliska Olango Islandjaki masz email Ania?
Ania_Ra 10:16 | 06.07.2015
Dziękuje za odpowiedź.Chcemy w sunside resort spędzić kilka dni i sylwestra :-)))
moj email to aniaray@op.pl