/ / IRAN > budżet 17 dni > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

budżet 17 dni

kategoria podróże po świecie

kraj Iran

skemot dołączył
01.02.2015

skemot 17:08 | 03.10.2016

Wiadomo, że w Iranie tylko gotówka...

Niedługo jadę tam na 17 dni. Czy sugerujecie jakiś bezpieczny "zapas" pieniędzy / przewidywane koszty (w €) przy założeniu, że:
- korzystam z tanich noclegów (hostele dla miejscowych / hostele backpackerskie)
- jem w lokalach dla miejscowych
- przemieszczam się autokarami / wspóldzielonymi taksówkami, sporadyczni wynajęcie kierowcy
- zwiedzam najważniejsze atrakcje

W planie: Alamut - Alli Sadr - Esfahan - pustynia - Yzad - Persepolis - (wyspa Homoz jeśli będę miał zapas czasu) - Teheran

kinos dołączył
04.05.2011

kinos 16:07 | 26.10.2016

Właśnie wróciłem po 17 dniach. Wydałem ok. 900E na osobę (byliśmy jako para). Płaciliśmy 40$ za pokój dwuosobowy. Trochę zdzierają za wstępy.

PodróżeZwykłychLudzi dołączył
14.09.2016

PodróżeZwykłychLudzi 13:45 | 18.11.2016

Nasz budżet na 24 dni to 6500 zł. Jechaliśmy we dwoje. Daje to ok. 150 zł dziennie na osobę.

Noclegi za 30 - 50 zł, kupowaliśmy właściwie większość wejściówek, jedzenie spoko (10 - 50 zł za obiad, chyba, że Kale Pache za 6 zł :) ) + soki, owoce, słodycze.

W wydanej kwocie był też transport (pociągi, autobusy, promy i taksy) oraz pamiątki.

Podróże Zwykłych Ludzi
---------
http://podrozezwyklych.blogspot.com

Spotkaj przygodę na własną rękę!

pokerface dołączył
02.12.2008

pokerface 06:01 | 19.11.2016

Pewnie sie troche pozmienialo, ja bylam w Iranie w 2009r i lacznie z autokarem Stambul-Tabriz, na pobyt 3tygodniowy wydalam 2000zl. Pokoje dwuosobowe juz wtedy byly drogie...Lepsze sa dormy oczywiscie :)

skemot dołączył
01.02.2015

skemot 12:57 | 19.11.2016

Ja na miejscu wydałem 475 € + 75€ wiza.
Zamiast Homoz był dzień w Shiraz i wyjazd do nomadów pod Shiraz

Spanie i jedzenie raczej tanio. Zwiedzanie itd. bez ograniczania się. Pamiątki, upominki.

Podróżowałem sam.

bartek79 dołączył
15.05.2011

bartek79 11:00 | 20.11.2016

Wróciłem tydzień temu.Za całą 12 dniowa trase pokanana taxi i autobusami.Noclegi w hostelach wydałem 320 dolcow.W tym dwie wycieczki na pustynie.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl