Forum dyskusyjne
AirAsia
kategoria podróże po świecie
kraj Malezja
michasia720 19:27 | 29.05.2017
Cześć! Czy ktoś się orientuje ile kosztuje bagaż rejestrowany na loty wewnętrzne w AirAsia? Będę latać po Malezji i zastanawiam się ile życzą sobie za bagaż, bo wątpię, by był wliczony w cenę biletu.
senia 20:21 | 29.05.2017
Polecam linie Malindo Air, bilety w cenie AirAsia, tyle, ze bagaż w cenie. Młoda linia, nowe samoloty. Bez opóźnień. I częste promocje. Np bilet z Kota Bharu do Kuala Lumpur 38 MYR :-)
michasia720 20:20 | 29.05.2017
Senia na ciebie zawsze mogę liczyć. Byłaś na perhentianach? Szukam taniego noclegu.
senia 20:37 | 29.05.2017
Byłam, ale nie tanio. Wybrałam specjalnie Keranji Beach (dawniej Mira Beach), bo kameralnie, tylko kilka chatek i mała knajpka. Domek na plaży 130 MYR. Także nie tanio. Popatrz na stronie zuinasia, tam Zuza podaje jakiś namiar na domki, ale nie znam ceny.
michasia720 20:41 | 29.05.2017
Mam zarezerwowane w Senja Bayza 4noce/2os 650 zł co teraz wydaje mi się o dużo za dużo, więc szukam tańszego rozwiązania
senia 20:51 | 29.05.2017
To nie pomogę, chociaż porównując Senja i Keranji, dla mnie the best jest Keranji (te miejsca są od siebie oddalone o 30 min piechotą wybrzeżem). Senja jest bardziej turystyczna, w większej zatoce. Pewno bardziej imprezowa.
michasia720 21:05 | 29.05.2017
Nie widzę już wolnych miejsc w Keranji. Powiedz, jak długo byłaś w Malezji i jeśli możesz powiedzieć to ile mniej więcej kosztował cie pobyt?
senia 22:29 | 29.05.2017
Do Keranji trzeba maila wysłać. keranjiholidays@gmail.comByłam 3 tygodnie, na miejscu wymienione 700 USD/os. Do tego wszystkie przeloty.
jurekpu 09:30 | 30.05.2017
O ile pamiętam cena za bagaż zależy od kilku rzeczy (jest zmienna): wagi bagażu (co się deklaruje przy rezerwacji), odległości i chyba tez od tego czy lot jest krajowy czy zagraniczny. Ale najlepiej sprawdzić to na ich stronie symulując zakup biletu (tj. przeprowadzić proces do momentu naliczenia ceny)
Smok-1 09:28 | 30.05.2017
Co do bagażu w Air Asia spróbuj z normalnym plecakiem, jak nie będzie za duży nikt nie będzie sprawdzał, wniesiesz jako podręczny. Ja miałem 70 l i wszędzie bez problemu, bez żadnych dodatkowych opłat
michasia720 11:48 | 01.06.2017
Ja mam 45l, więc myślisz, że bez niczego wniosę na pokład?Teraz mam inny problem, bo nie umiem zapłacić na stonie Airasia za przeloty, mam tylko karty debetowe i żadną z nich nie przechodzi płatność.
jurekpu 13:14 | 01.06.2017
W zasadzie debetowe też powinni przyjmować. Sprawdż limity na transakcje internetowe na karcie.
michasia720 20:37 | 01.06.2017
Wszystko pasuje, dalej odrzuca.
jurekpu 14:02 | 02.06.2017
To pozostaje Ci wyrobić normalna kartę kredytową, albo kupić bilet poprzez jednego z polskich (nie podam nazwy) pośredników - ale to będzie więcej kosztować (o marżę pośrednika)