Forum dyskusyjne
wizy
kategoria podróże po świecie
kraj Iran
maski@buziaczek.pl 18:49 | 10.05.2012
czy ktoś wie jak zdobyć wizę do Iranu? W Polsce chodzi mi dokładnie o pozwolenie z MSZu Irańskiego nie można wejść przez stronę ambasady Irańskiej w Polsce a nie chcę przepłacać u pośredników.
maski@buziaczek.pl 18:51 | 10.05.2012
wiem że można zdobyć w Turcji ale wybieram się końcem czerwca a do tego czasu może się wszystko zmienić. Więc wolałbym ją już mieć niż później niepotrzebnie się stresować.
Jadu 19:38 | 10.05.2012
zaproszenie jest tylko do wiz służbowych,
maski@buziaczek.pl 21:36 | 10.05.2012
http://www.iranemb.warsaw.pl/1/pol.htm każdy potrzebuje zaproszenia do wizy potwierdzili mi to w ambasadzie
denali1977 22:12 | 10.05.2012
Mniej więcej rok temu korzystałam z pośrednika irańskiego. Nie kosztują tyle co polskie agencje. Wypełniałam aplikacje na stronie internetowej.
Z tego co się dowiadywałam to faktycznie można było także załatwić wize w Turcji ale wiązało się to z czekaniem kilka dni a na to nie mogłam sobie pozwolić. Można też trafić na utrudnienia w okresie ramadanu.
fotodrab 02:21 | 11.05.2012
ja zalatwialem wize przez posrednika : http://www.iranianvisa.com/Wyslalem aplikacje w zeszlym tygodniu i wlasnie otrzymalem list, ze moge juz wize odebrac we wczesniej ustalonej ambasadzie.
azizam 14:24 | 21.05.2012
polecam rowniez agencje TouranZamin - oprocz pomocy przy wyrobieniu wizy do iranu oferuja rowniez bilety lotnicze i kolejowe... warto zajrzec na ich stronke.